'Türkiye Kendine Yeten Bir Ülkedir'

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesinde konuştu. Açıkkapı, AK Parti hükümetleri döneminde tarım ve hayvancılık alanında yapılan ilerlemelere dikkat çekti ve muhalefetten gelen eleştirilere yanıt verdi.

'Türkiye Kendine Yeten Bir Ülkedir'

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı,Plan ve Bütçe Komisyonu görrüşmelerinde AK Parti hükümetleri döneminde tarım ve hayvancılık alanında yapılan ilerlemelere dikkat çekti ve muhalefetten gelen eleştirilere yanıt verdi.

Açıkkapı buradaki konuşmasında özellikle tarımsal gayrisafi yurt içi hasılada 2002'den 2022'ye kadar önemli bir artış olduğunu, Türkiye'nin tarım ürünleri konusunda net ihracatçı bir ülke konumuna geldiğini ifade etti.

Açıkkapı, "Türkiye birçok üründe kendine yeten bir ülkedir. Bazı bitkisel ürünleri sayalım: Pamuk yüzde 101, şeker pancarı yüzde 100, kuru fasulye yüzde 107, patates yüzde 106, kuru soğan yüzde 115. İncir yüzde 568, fındık yüzde 561, kayısı yüzde 342, ay çiçeği yüzde 60.Hayvansal ürünlerde süt yüzde 108, kırmızı et yüzde 98, beyaz et yüzde 137, yumurta yüzde 123, bal yüzde 117. Evet, birçok ürünü bu şekilde ifade etmek mümkündür. Ayrıca, fındıkta, kirazda, ayvada, incirde ve kayısıda dünya 1'incisi bir ülkeyiz.” şeklinde konuştu.

Elazığ Milletvekili Açıkkapı, Tarım arazilerinin ekilişinin arttığı, yurt dışından arazi kiralanmadığı, şeker pancarı üretiminin artış gösterdiği hususlarına da değinirken, muhalefetin saman ithalatı eleştirilerinin de gerçekleri yansıtmadığını söyledi.  

Et ve Süt sektöründe üreticiyi koruyan müdahale yapılmadığı eleştirilerine  "Oysa gerçek şu ki biz hem üreticileri hem de tüketicileri koruyan bir anlayışa sahibiz” ifadeleri ile yanıt veren Açıkkapı, Tarım ve Orman Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.