'Deprem' Konferansı Gerçekleştirildi

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti ile Günışığı Gazetesi tarafından 'Deprem' konulu konferans düzenlendi.

'Deprem' Konferansı Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti ile Günışığı Gazetesi tarafından 'deprem' konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak deprem araştırmalarıyla tanınan ünlü bilim adamı Prof. Dr. İlyas Yılmazer önemli açıklamalarda bulundu. Yılmazer, ovaların imara açılmasına da tepki göstererek, " Ovaları tarım alanı dışında kullanamazsınız. Ovalar imara açılmasaydı, insanlar oraya girmeyecekti. Suçlu birinci derecede ovayı imara açanlardır. Suçlu belediye başkanlarıdır. Suçlu cumhuriyet savcılarıdır” dedi.

Birinci derece deprem kuşağında yer alan ve 24 Ocak 2020 tarihinde 6.8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ'ın depremselliğinin A'dan Z'ye konuşulduğu konferansa, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can, birçok sivil toplum kuruluşu yöneticisi, Elazığsporlu futbolcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Can "Son Kontrollerimizi Yapıyoruz"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can, “Elazığ Merkez köyleri, Sivrice Merkez ve Köyleri, Maden ve Köylerinde, Gezinde tespit çalışmalarımızı sonlandırma aşamasındayız. 1 – 2 gün içerisinde son kontrollerimizi yapıyoruz. Sonrasında itirazı olan varsa o tespitlere geçeceğiz. Bunun haricinde etkililik oluru sınırı içinde yer almayan ancak vatandaşlarımızın aklında soru oluşan bir takım sorular vardı. Baskil, Keban, Palu gibi. Oralardan gelen ihbarlara da yine ön hasar tespit olarak ekiplerimiz yer alıyor. Birde gece nöbet sistemi kurduk. Bunu da vatandaşlarımızın bilmesini isteriz. Bu da gece de gidip hasar tespit çalışması yapıyoruz anlamına gelmesin. Acil yıkılacak ya da ağır hasarlı olanları sürekli kontrol altında tutmak amaçlı olan bir şey. O kadar mutluyum ki şu açıdan. Çok şükür devletimiz çok büyük ve bütün gücüyle Elazığ’ın yanında. Vekilleri ile, belediye başkanları ile, bakanları ile, bürokratlarıyla. Elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Koca "Türkiye Tek Vücut Olarak Elazığ'daydı"

Türkiye yüreğini yekvücut olarak Elazığ'da bıraktı diyen Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca ise, “24 Ocak 2020 tarihinde talihsiz bir sarsıntı ile sarsıldık. Ve o sarsıntının akabinde tüm Türkiye ek vücut olarak yüreğini Elâzığ’a bıraktı. Bu yüreğini Elazığ’a bırakanların içerisinde elbette ki basta devletimiz, devlet yetkililerimiz, hükümetimiz, hükümet yetkililerimiz vardı. Seçilmişlerimiz özellikle deprem anından bugüne kadar gecesini gündüzüne katan şehrimizin şehrül emini, yaraları sarmak için bir taraftan enkazı kaldırmak, bir taraftan şehri yeniden mamur bir şekilde imar etmek için canla ve başla çalışıyorlardı. Bu çalışanların gerek daire müdürlerimiz, gerek diğer kurum ve kuruluşlarımızın çabalarına destek olmak ve onların çabalarını, şevklerini arttırmak için bizlerde böyle bir program tertiplemeyi düşündük” diye kaydetti.

Şerifoğulları "Tüm Birimlerimiz Sahada Çalışmalarını Sürdürüyor"

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’da, “Depremin ilk anından itibaren hemen sahaya inerek sayın valimizin öncülüğünde sahaya inerek krizi en iyi şekilde yönetebilme adına çalışmalarımıza başladık. Akabinde 3 tane bakanımız hem Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Hem İçişleri Bakanımız hem de Sağlık Bakanımız ilimize gelerek koordinasyon merkezinde başkanlık yaparak süreci iyi bir şekilde yönetebilme adına depremin yaralarını sarabilme adına, depremine etkilerini ortadan kaldırabilme adına 10 gündür sahadalar. Hep birlikte depremin tüm birimleri sahada çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarımızı sürdürmeye de devam edeceğiz” açıklamalarını kaydetti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan ünlü bilim adamı Prof. Dr. İlyas Yılmazer, Elazığ depremi ve depremde alınacak önlemlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.