85 Bin Personel Alınacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 85 bin sağlık personelinin alınacağını duyurdu...

85 Bin Personel Alınacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "85 bin kişinin alımı bu yıl yapılacak. 85 bin kişinin alımında ağırlıklı olarak 32 bin poliklinik odamıza tıbbi sekreter almak istiyoruz. Dolayısıyla çok gecikmeden zannediyorum 3 veya 4 hafta içerisinde ilk alımlar için ilana çıkılmış olacak. Ama bu yıl için 85 binin hepsini almak istiyoruz ve alacağız. Bu konuda hiç kimsenin bir endişesi ve tereddüttü olmasın ve sabırla bekleyelim" diye konuştu.

"Kadro olarak da 9 bini geçen bir kadrodan bahsediyoruz"
Tıpta Uzmanlık Sınavı'nın sonuçlarının daha açıklanmadığını belirten Bakan Koca, "Bu cuma günü muhtemelen kadrolar açıklanmış olacak. Biz ÖSYM'ye gönderdik. Kadro olarak da 9 bini geçen bir kadrodan bahsediyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Ben özellikle yoğun bir talebin olacağını, yüzde 90'ların üzerinde bir doluluğun olacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

Koca, "Bunun dışında özellikle demin de sorduğunuz son dönemde beyaz reform diye adlandırdığımız yeni dönemde kamuya dönüşün çok yoğun olduğunu ve bununla ilgili bir talep olmuştu, 7 bin 250'yi geçmiş oldu. Bununla ilgili de 8 bini geçen bir kadro açıklaması oldu. Önümüzdeki dönemde de kamunun her geçen gün güvenilir bir liman olduğunu hepimiz birlikte görmüş olacağız. Kamunun bundan sonraki süreçte özellikle hekimlerimiz için cazip olacağını, hem uzmanlık öğrencisi kadrolarının doluluğunda hem de önümüzdeki dönemde bu kadrolara olan müracaatlarda kamunun ne kadar güvenilir bir liman olduğunu hepimiz birlikte göreceğiz" dedi.

"85 bin kişinin alımı bu yıl yapılacak"
Personel alımı ile ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeyi verdiğini belirten Koca, "85 bin kişinin alımı bu yıl yapılacak. 85 bin kişinin alımında ağırlıklı olarak 32 bin poliklinik odamıza tıbbi sekreter almak istiyoruz. Dolayısıyla çok gecikmeden zannediyorum 3 veya 4 hafta içerisinde ilk alımlar için ilana çıkılmış olacak. Ama bu yıl için 85 binin hepsini almak istiyoruz ve alacağız. Bu konuda hiç kimsenin bir endişesi ve tereddüttü olmasın ve sabırla bekleyelim" diye konuştu.