Başkan Arslan, Elazığ İçin Büyük Şans

Şehrin tarım ekonomisini daha da güçlendirmek ve ilimizin tarım faaliyetlerine katkılar sunmak amacıyla geçtiğimiz günlerde İzmir'deki TARİŞ Fabrikasını ziyaret eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, bu seferde beraberindeki heyet ile birlikte Manisa'daki örnek kooperatifler ile tarım fabrikalarını ziyaret etti.

Başkan Arslan, Elazığ İçin Büyük Şans
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrin ekonomisinin can damarı konumunda olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının genç, başarılı ve çalışkan Başkanı Asilhan Arslan, ilimizin tarımsal anlamda daha da kalkınabilmesi için tarım alanında örnek teşkil eden ve çeşitli şehirlerde bulunan tarımsal fabrikaların ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. 

Seçildiği günden bu yana ilimizin ekonomik, sosyal, spor ve kültürel anlamda kalkınması için gecesini gündüzüne katan ETSO Başkanı Asilhan Arslan bu kapsamda şehrin tarımsal anlamda kalkınması için bir dizi ziyaretlerde bulunarak İzmir ve Manisa'daki tarım fabrikaları ile Ticaret Odaları Başkanlarını ziyaret etti. 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Tarim İl Müdürü Turan Karahan ve beraberindeki heyet ile birlikte Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Özkasap, Elazığ’ ın Türkiye’ nin en güzel illerinden biri olduğunu belirterek, tarımda yapacakları güzel çalışmalarla Elazığ için yarınların daha güzel olacağını söyledi.

Arslan; "Manisa Ticaret Borsasına Teşekkür Ediyorum"

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Türkiye, Elazığ ve Manisa’ nın tarım ve tarıma dayalı sanayisi ihracat fırsatları ile alakalı fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, misafirperverliklerinden dolayı Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti. Başkan Arslan, "Manisa’ nın tarım ürünleri ve bu ürünlerin sanayiye dönüşmesi noktasında başarı sağlayan illerden biri olduğunu belirterek bu anlamda yaptıkları başarılı çalışmalardan ve öncülüklerinden dolayı Başkanımız ve ekibini tebrik ediyorum. Bizlerde Elazığ’ da tarımsal anlamda bir planlama ve çalışma içerisindeyiz, ilimizde en doğruyu nasıl yaparız nasıl hayata geçiririz diye fikir alışverişinde bulunmaya bilgi birikimlerinden istifade etmeye geldik, bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaştıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Asilhan Arslan ve Tarım İl Müdürü Turan Karahan daha sonra Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

Elazığ Heyeti Tire'deki Oscar'lı Kooperatifi İnceledi

Başkn Arslan, Elazığ Tarım İl Müdürü Turan Karahan, Elazığ TSO Yatırım ve Proje Koordinatörü Osman Seçgin, Elazığ TSO Basın ve Medya Sorumlusu Yunus Üstündağ ile birlikte Türkiye’ de kooperatifleşme alanında başarıyı yakalamış ve örnek teşkil eden Oscar’ lı Kooperatif ünavnına da sahip olan Tire Süt Kooperatifi tesislerini inceledi. Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyürük ile bir süre görüşen Başkan Arslan, Tire’ deki Kooperatifleşme modelini Başkan Eskiyürük’ ten dinledi. Tire Süt Kooperatifi Başkanı Eskiyürük, Tire’ de Kooperatifçilikle önemli kazanımlar elde ettiklerini belirterek, ürünlerin değerlendiğini çiftçilerin para kazanmaya başladıklarını işletmelerin büyüdüğünü, verimliliğin arttığını ifade etti.

Başkan Arslan; "Daha Çok Çalışmalıyız ve Üretmeliyiz"

Başkan Eskiyürük Elazığ’ da da bu modelin başarıya ulaşacağına inandığını belirterek Türkiye’ nin her yerinde kooperatifleşmeyi yaygınlaştırarak ithal eden değil ihraç eden bir konuma gelmemiz gerekiyor, dedi. Başkan Arslan ve beraberindeki heyet daha sonra Tire Endustriyel Sanayi bölgesi’ ndeki Tire Süt Kooperatifi tesislerini ziyaret etti.