Abdullahpaşa'da ki TOKİ Aidatlarına Zam!

24 Ocak 2020 yılında Elazığ'da gerçekleşen 6.8'lik depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Toplu Konut İdaresi tarafından ilimizde yapılan 100 bin konutun sıkıntıları hala devam ediyor…

Abdullahpaşa'da ki TOKİ Aidatlarına Zam!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ilimizde yapılan ve denetimlerin yetersiz olduğu konutlardaki sıkıntılara bir yenisi daha eklendi.

Sıkıntıların devam ettiği  Abdullahpaşa Mahallesinde ki TOKİ konutları aidatlarına zam yapıldı. Yapılan zam vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bina temizliği, elektrik, asansör, kapıcı giderleri kapsamında vatandaşlardan alınan ve ortalama 120 TL olan aidatlara yapılan zam ev sahiplerini kara kara düşündürüyor.

HİZMET YOK, AİDAT ÇOK!
TOKİ, vatandaşlardan aylık 120 TL apartman bakım ve temizlik ücreti tahsil ediyor ancak, alınan bu paranın karşılığı verilmiyor. Apartmanların yeterince temizlenmediği, çöplerin ise gelişi güzel toplandığı, birçok asansörün her gün bozulduğu ve sokak aydınlatmalarının yanmadığı konutlarda aidatlara yapılan zamma tepki gösteren vatandaşlar yetkililerin bu konuda önlem almasını istiyor.

“YETKİLİLERE SESLENİYORUZ”
Yapılan zamma tepki gösteren Abdullahpaşa’lı vatandaşlar, AK Parti Elazığ Milletvekilleri ile Elazığ Valisi Ömer Toraman’a seslenerek Emlak Konut İdaresi tarafından aylık olarak alınan bina aidatı ücretleri zammının biran önce geri alınmasını talep ederek; “Emlak Konut İdaresi tarafından alınan bina aidatlarının karşılığı yeterince göremiyoruz. Her gün asansörlerimiz bozuk, sokak lambalarımız hiç yanmıyor, evlerdeki arızalarımızın bakımı 2 yıl ücretsiz olarak bakılması lazımken ilgi müteahhit firmaya haber verdiğimizde hiç gelip bakmıyorlar. Buna rağmen aidatların toplanmasına gelince hemen kapıya dayanıyorlar üstelik evlerin teslim edilmesinin üzerinden 3 ay geçmişken. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz” dediler.