Akın Teknoloji, Saha İstanbul'a Dahil Oldu

Elazığ'da teknoloji ve yazılım alanında faaliyetinlerini başarılı bir şekilde sürdüren Akın Teknoloji, Avrupa'nın en büyük ikinci savunma sanayii kümelenmesi olan Saha İstanbul'a dahil oldu.

Akın Teknoloji, Saha İstanbul'a Dahil Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da teknoloji ve yazılım alanında faaliyetini başarı ile sürdüren Akın Teknoloji, SAHA İstanbul’a üye oldu.

Avrupa’nın en büyük ikinci savunma sanayi kümelenmesi olan ve her geçen gün firmaları bünyesine kazandıran Saha İstanbul’a Elazığlı firma Akın Teknoloji de katıldı.

ÜLKEMİZİN MİLLİ HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞACAĞIZ”
Akın Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Akın yaptığı açıklamada; “Avrupa’nın en büyük ikinci savunma sanayii kümelenmesi olan SAHA İstanbul, her geçen gün yeni firmaları bünyesine katarak genişliyor. 2023 yılına kadar Avrupa’nın en büyüğü olma yolunda ilerleyen SAHA İstanbul’a bizlerde Doğunun kalesi Elazığ’dan katılarak, ülkemizin milli hedefleri doğrultusunda, hak ettiği konuma ulaşıncaya kadar var gücümüzle ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı. 

Katkılarından dolayı Saha İstanbul’a teşekkür eden Akın Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Akın; “Bizleri kümelemeye laik gören SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar’a, Yönetim Kurulu Üyelerine ve Genel Sekreter Sayın İlhami Keleş’e şehrimiz ve firmamız adına teşekkür ediyorum.” dedi.

SAHA İSTANBUL NEDİR?
Türkiye’nin milli gelirinin yarısını üreten İstanbul Sanayisinin, Katma Değeri yüksek, teknolojik ürünler üretmesi amacı ile Kuzey Marmara koridorunda faaliyet gösteren 65.000 sanayici firmanın gücünü, kümelenerek, ortak bir sinerji yakalanması hedefi doğrultusunda, 2015 yılı Mart ayı içinde, 27 kurucu üyenin girişimleri ile SAHA İstanbul ~ Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği adı altında kurulmuştur. Küme merkez olarak Pendik’te bulunan Teknopark İstanbul’u seçmiştir.

SAHA İstanbul’un kuruluş amaçları Türk firmalarını; savunma sanayii, sivil havacılık ve uzay sektörlerinde üretim yapmaya teşvik etmek üzere, bilgilendirme, projelerden haberdar etme, projeler etrafında kümeleme, ana yüklenicilerle birlikte çalışma ortamı sağlama, Üniversiteler ile sanayinin senkronize çalışmasını sağlama, devlet desteklerini projelere teksif etme, ülkede olmayan ve fakat mutlaka olması gereken üretim yeteneklerini ülkeye kazandırma, yurt dışı pazar arayışına kolektif destek verme gibi pek çok işlevi yerine getirmek üzere faaliyet göstermek, üyeleri arasında iş birliğini, dayanışmalarını, sistem ve alt sistem projelerinde birlikte iş yapmalarını ve bilgi paylaşımını sağlamaktır.