Alacakaya Mermer, MARBLE İZMİR Fuarına Katılıyor

Doğal taş sektöründe dünyanın en önemli buluşmalarından olan MARBLE İZMİR Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 30 Mart – 2 Nisan 2022 tarihlerinde kapılarını 26. kez tüm dünyaya açıyor. Sektör devlerinin buluşacağı fuara Türkiye'nin önemli mermer üreticisi Alacakaya Mermer de katılacak.

Alacakaya Mermer, MARBLE İZMİR Fuarına Katılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın köklü firmalarından olan Alacakaya Mermer A.Ş, İzmir'de düzenlenecek olan Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına katılım sağlayacak.

Binlerce doğal taşın ve özel taş makinelerinin sergileneceği, sektörün önemli isimlerinin katılacağı etkinlikleriyle merakla beklenen 27. MARBLE İZMİR Fuarı, Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen sektör profesyonellerinin gerçekleştireceği ticari görüşmelerle İzmir ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

Türkiye’deki mermer rezervi, dünyadaki mermer rezervinin %33’nü oluştururken, ülkemiz mermer çeşitliliğiyle de dikkat çekiyor. Türkiye’de 80’nin üzerinde değişik yapıda, 120’nin üzerinde değişik renk ve desende mermer rezervi bulunuyor. Uluslararası piyasada; Süpren, Elazığ Vişne, Akşehir Siyah, Manyas Beyaz, Bilecik Bej, Kaplan Postu, Denizli Traverten, Ege Bordo, Milas Leylak, Gemlik Diyabaz ve Afyon Şeker en tanınmış mermer çeşitleri olarak biliniyor. 

FUARIN GÖZDESİ ALACAKAYA MERME
Vişne Mermer üretimiyle dünyada ismini duyuran, Kabe ve Beyaz Saray olmak üzeri 60 ülkede seçkin mekanları süsleyen Alacakaya Mermer, MARBLE İZMİR Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarında  dikkat çeken firmalar arasında yerini alacak. 
1984 yılında fabrika işletmeciliğine başlayan Alacakaya Mermer sürekli yenileyerek günümüzde çağın tüm gereksinmelerini karşılayacak teknik ekip ve donanıma sahip bir tesise kavuşmuştur. Elazığ Vişne (Rosso Levanto) ile yakalanan başarıdan sonra Botticino Royal başta olmak üzere tüm taşların dünyada markalaşması konusunda önemli adımlar atılmıştır. Yıllık 970.000 metrekare olan fabrika üretiminin % 75'i dış pazarda, % 25'lik bölümü ise iç pazarda değerlendirilmektedir.

Alacakaya Mermer A.Ş. ihracatının büyük kısmını Uzak doğu ve orta doğu başta olmak üzere; Asya, Avrupa, Güney Amerika, Kuzey Amerika, Afrika, Avustralya kıtalarına da yapmaktadır. Alacakaya Mermer A.Ş. standart ölçülerde üretim yapmanın yanı sıra müşteri talepleri doğrultusunda proje bazlı özel üretim yapabilmektedir.