ALES Sınav Sonuçları Açıklandı!

ALES sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.

ALES Sınav Sonuçları Açıklandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÖSYM sonuç sorgulama ekranı aracılığıyla öğrenilebilecek olan ALES 2021 sonuçları, ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından duyuruldu. Aygün, paylaşımında "ALES Sonuçlarınızı //sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirsiniz." ifadelerini kullandı. İşte, ALES 2021 sonuçları ekranı ve detaylı bilgiler Akademik kariyer hedefleyenlerin katılım sağladığı ALES sonuçları açıklandı..

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) 2021 yılındaki ilk oturumu olan ALES 2021/1 sınavına katılım sağlayan binlerce aday, sonuçları ÖSYM'nin resmin internet sitesi üzerinden sorgulayabilecek. İşte, ALES sonuçları ekranı; Sınavda alınan puanlar, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

2021 Sınav takvimiyle ALES sonuçları için tarih verilmişti. Takvime göre 2 Mayıs tarihli ALES sonuçları, 27 Mayıs tarihinde açıklanacaktı. ÖSYM, sonuç değerlendirme işlemini erken bitirdiği için 25 Mayıs tarihinde ALES sonuçları ekranını erişime açtı.

ALES sonuçları belirtilen tarihten önce AİS (Aday İşlemleri Sayfası) üzerinden erişime açıldı. Adaylar kişisel bilgileriyle, ALES sonuçlarını görüntüleyebilecek.