Altın Fiyatlarında Son Durum!

Gram altının güne yükselişle başladı ve 830 lira seviyesinden satışa sunuluyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.334 lira, Cumhuriyet altını da 5.489 liradan işlem görüyor.

Altın Fiyatlarında Son Durum!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe karşın değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,4 artışla 829,4 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 11.15 itibarıyla 830 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.334 lira, cumhuriyet altını da 5.489 liradan satılıyor.

GRAM ALTIN GÜNE YÜKSEK BAŞLADI 
Bugüne 826 liradan başlayan gram altın, şu dakikalarda primli bir seyir izleyerek 828 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 821 lira, en yüksek ise 829 lira seviyeleri görüldü.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ ALTIN İÇİN ÖNEMLİ ETKEN
Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin altın fiyatlarında önemli bir etken olduğunu belirten Analistler, durumun sıcak çatışmaya dönüşebileceği beklentisinin satın alınması halinde ons altında fiyatın 1920 dolar seviyesine kadar çıkabileceğini söylüyor.

Jeopolitik riskler, yatırımcıları güvenli liman altına yönlendirirken, NATO ve ABD'den yapılan  açıklamalar ise altın fiyatlarıda hareketlilik yaşanmasında büyük rol oynuyor. 

ONS ALTIN 8 AYIN ZİRVESİNDEYDİ
Ukrayna krizinin jeopolitik riskleri körüklemesiyle birlikte ons altın geçtiğimiz gün 1904 dolar seviyesinin üzerine çıkarak 8 ayın zirvesine ulaştı. Ons altın günü 1902 dolarla bitirdi.

Bugün sabah erken saatlerde 1900 dolar seviyesinin üzerini test eden ons altın ABD ve Rusya dışişleri bakanlarının gelecek hafta bir araya gelecekleri haberleri ile 1890 dolara kadar geri çekildi. Ons altın şu dakikalarda 1893 dolardan işlem görüyor.