Gazeteci Akbıyık'a Anlamlı Ödül
Kırgızistan'da düzenlenen Uluslararası Şiir Festivaline katılan Elazığ heyetinde yer alan ilimizin başarılı gazetecilerinden Zeki Akbıyık'a, Türk dünyası kardeşliğine ve kültürel bağların güçlenmesine sunduğu katkılardan dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.
Kırgız Edebiyatında ve Kültüründe derin izler bırakan Alıkul Osmonov'un doğumunun 110. Yılı anısına Kırgızistan'da anma programı düzenledi. Düzenlenen programa Vali Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın yanı sıra Kanal Fırat ve Kanal E televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ile birçok Elazığlı isim katıldı.
Alıkul Osmonov'un doğumunun 110. Yılı anısına Kırgızistan'da düzenlenen Uluslararası Şiir programında ilimizin başarılı gazetecilerinden Zeki Akbıyık'a, Kırgızistan Devleti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türk dünyası kardeşliğine ve kültürel bağların güçlenmesine sunduğu katkılardan dolayı teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.
'BENİM İÇİN BÜYÜK BİR GURUR'
Gazeteci Akbıyık, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 'Böylesine değerli bir belgeyle onurlandırılmak benim için büyük bir gurur.' diyerek şu ifadelere yer verdi;
'Türk dünyası kardeşliğine ve kültürel bağların güçlenmesine sunduğumuz katkılardan dolayı, Kırgızistan'da bizlere anlamlı bir Teşekkür Belgesi (Алғыс хат) takdim edildi. Kırgız-Kazak dostluğunu ve kültürel bağları tanıtma, duyurma ve destekleme yönündeki emeklerimizden ötürü böylesine değerli bir belgeyle onurlandırılmak benim için büyük bir gurur. Bu ödülü şahsıma layık gören kıymetli dostlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyor, Türk dünyasının kadim kardeşliğinin ilelebet sürmesini diliyorum.'