Tiroid Nodüllerine Dikkat!

Fırat Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa YILDIRIM, Tiroit nodüllerinde uygulanan ameliyatsız tedavi hakkında bilgiler verdi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Yıldırım, tiroit nodüllerinin tedavisinde uygulanan ameliyatsız yöntemlerin, hastalar için büyük bir konfor sağladığını belirtti.

Doç. Dr. Mustafa Yıldırım, tiroit nodüllerinin toplumda çok sık görüldüğünü, bu nodüllerin çoğunun iyi huylu karakterli olduğunu, bazı iyi huylu nodüllerin hastalarda, yutma güçlüğü ve nefes darlığına sebep olabildiğini, ayrıca bazı hormonların fazla çalışması sonucunda tiroit hormon üretimi yapabildiğini söyledi.

'MİKRODALGA ABLASYON YÖNTEMİYLE YAKILABİLİR'
Yıldırım, bu nodüllerin uygun hastalarda mikrodalga ablasyon yöntemi ile yakılabildiğini, uygulanan mikrodalga ablasyon yöntemi ile hastaların tiroit nodüllerinin küçüldüğünü, mikrodalga ablasyon işleminin ameliyata alternatif bir işlem olduğunu, bu işlemin lokal anestezi ile yapıldığını, lokal anestezi sonrasında hastaların ciddi bir ağrı hissetmediğini ve hastaların aynı gün işlem bitiminden sonra taburcu olabildiklerini, Tiroit nodüllerinde uygulanan ameliyatsız tedavi işleminin paratiroid tümörlerine karşı da uygulana bildiğinin altını çizdi.

'NODÜLLERDE BELİRGİN KÜÇÜLMELER GÖZLENİYOR'
Yıldırım, uygulanan ablasyon yöntemi sonrasında hastaların tiroit nodüllerinde belirgin küçülmeler gözlendiğini, birinci ay kontrollerinde yüzde otuz, üçüncü ve altıncı aydaki kontrollerde yüzde elli ve bir yılına doğru yapılan kontrollerde ise nodüllerde yüzde seksen küçülme yakalayabildiklerini, bu sayede hastaların semptomlarını iyileştirebildiklerini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme