Aynı Aileden 5 Kişi Hayatını Kaybetti

Elazığ'a gelen yolcu minibüsü Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde Fırat Nehri'ne uçtu. Kazada 5 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı. Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde Şirzı köprüsünün girişinden nehre uçan minibüste hayatlarını kaybeden ve yaralananların kimlik bilgileri belirlendi.

Aynı Aileden 5 Kişi Hayatını Kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trabzon'dan Elazığ'a gelmek üzere yola çıkan 62 yaşındaki Mehmet Dil yönetimindeki, plakası henüz belirlenemeyen yolcu minibüsü, Kemaliye ilçesinde Şirzı köprüsünün girişinde kontrolden çıktı. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs, Fırat Nehri'ne uçtu.

İçerisinde 8 kişinin bulunduğu öğrenilen minibüste 3 yolcu, nehir üzerinde gezinti yaptıran tekne çalışanları tarafından kurtarıldı. Kemaliye Kaymakamı Hemşehrimiz Murat Atıcı anında olay yerine gitti.

Kaymakam Atıcı, kazada aralarında çocukların da bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını, ve kayıp olan 1 kişinin bulunduğunu söyledi. Yaralı oldukları belirlenen hemşehrilerimiz 30 yaşındaki Kader İlçin, 6 yaşındaki Ayşe İlçin ve 24 yaşındaki Kübra Dil, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı.
Ekiplerin araç içerisinde yaptıkları çalışmada hemşehrilerimiz 59 yaşındaki Gülser Dil, 27 yaşındaki Şeyma Kalkan, 2 yaşındaki Süleyman Kalkan ve 1 yaşındaki Muhammet Dursun İlçin'in cansız bedenlerine ulaşıldı. Suda kaybolan minibüs şoförü Mehmet Dil'in ise bulunduğu ifade edildi.

“BÖLGEYE BALIK ADAMLAR SEVK EDİLDİ”
Arama çalışmaları için bölgeye Erzincan ve Elazığ'dan balık adamlar yönlendirildi. Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Kemaliye Kaymakamı Hemşehrimiz Murat Atıcı, arama çalışmalarını takip etmek üzere Kemaliye ilçesine hareket etti.