Bahçeli'den MHP'nin 5 Hedefi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partinin grup toplantısında partisinin yeni dönemde stratejik hedeflerini açıkladı.

Bahçeli'den MHP'nin 5 Hedefi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuşmasına kurultayla MHP'nin yenilendiğine temas ederek başlayan Bahçeli "Çok şükür ayrık otlarından arına arına kabuğun içinde saklı duran özü çıkardık. Öz değerlerimizle, özgüven içinde geleceği kucaklamak için atılganlık ve cesaret gösterdik. Kumpas duvarlarını berhava ederek kutlu davamızı onun bunun doymaz kursağına bırakmadık, onun bulun melun emeline peşkeş çekmedik" diye konuştu.

Bahçeli, Geleceğe dönük 5 aşamalı rotamızı çizmiş durumdayız" dediği hedeflerini şöyle açıkladı:
1- Türk tipi başkanlık modeline sahip çıkmak, kökleşmesine hizmet etmek.
2-Sivil, geniş katılımlı, herkesi kapsayan, yeni yönetim sisteminin ruhuna ve dokusuna müzahir bir anayasa hazırlığı ikinci stratejik hedefimizdir.
3-Yerli ve milli bir ekonomik sistemin ihyası ve inşası üçüncü stratejik hedefimizdir.
4-Cumhur İttifakı'nın içinde terörle amansız mücadeleye, son terörist kanlı silahıyla ele geçirilinceye kadar destek vermek, Türk milletin şiddet ve dehşet sarmalından çıkarmak dördüncü hedefimizdir.
5-Hem ülkemizde hem de küresel ve bölgesel zeminde, diyalog, barış, sükûnet ve istikrar beşinci stratejik hedifimizdir.
Rüyalarında darı ambarı düşlüyorlar
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (Sonbaharda seçim olur) diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Rüyalarında darı ambarı düşlüyorlar. Kılıçdaroğlu ve İP’e dolanmış yoldaşları, boşuna heveslenmesin, boş yere umutlanmasın, seçim zamanında yapılacak, bu millet ufkunu karartan zilleti önüne kattığı gibi kaçtığı yere kadar kovalayacaktır" diye cevap verdi.
Kara propaganda
Bahçeli, Harp Okulları Yönetmeliğinde değişiklik için "TSK'nın töhmet altında bırakılması, irticai tehditlerin odağı haline geleceğinin yüzsüzce ifade edilmesi tepeden tırnağa kara propagandadır" ifadesini kullandı.
Bahçeli, İstanbul Sözleşmesiyle ilgili de "İstanbul Sözleşmesi beklentileri karşılayamamış, sadra şifa olamamıştır. Sözleşmeyi imzalayıp taraf olmak kadar, çekilmek de imzacı bir ülke adına haktır, hukuki bir tasarruftur. Sözleşme feshi doğru ve yerinde bir uygulamadır" değerlendirmesini yaptı.
Uygur Türklerinin hüznü yüreğimizde
Uygur Türklerine sahip çıkan Bahçeli, "Kaynağımız Ötüken, kökümüz Söğüt, ülkemiz Turan, gövdemiz Türkiye'dir. Türk milleti bu coğrafyanın kınına sığmayan kılıcı, tarihin bağrına saplanan okun keskin ucudur. Üç kıtada hatıralarımızın ayak izlerimizin eseri, kutlu eserlerimizin tüten dumanı hala görmesini bilenler için vardır ve ortadadır. Hiç kimse esir Türkler hakkında bize istikamet gösteremez. Uygur Türklerinin hüznü yüreğimizdedir. Türmeneli'nin sevdası iliklerimizdedir. Akmescid'in dramı vicdamızda, Kıbrıs Türklüğünün davası iffetimizde mahfuzdur" diye konuştu. MHP Lideri Uygur Türkleri üzerinden hükümeti ve MHP'yi eleştirenlere de "Fikriyatımızın kilit taşları hakkında bilirkişilik taslıyor, gevşet gevşek atıyorlar. Be hey gafiller, Türklük sizin ne zamandır sizin ana meseleniz oldu. Bayram değil seyran değil hangi ara Türklüğe bu kadar sempati beslediniz. Güney Kıbrıs'ın Limasol kentinde cami duvarlarına yazı yazanlarla sizin aranızda esasen ne fark vardır?" diye sordu.