Banka Batıracak Güçleri Var!

Marsh Türkiye'nin CEO'su Hakan Kayganacı 'Dünyada tabii afetler 300 milyar dolarlık hasara sebep olurken siber hasarlar geçen yıl bir trilyon dolara ulaştı. Bugün bir banka siber saldırıya uğradığında sigortası yoksa geçmiş olsun' dedi.

Banka Batıracak Güçleri Var!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Teknoloji geliştikçe riskler de artıyor. Sigorta sektörü de buna bağlı olarak her geçen gün yeni ürünler geliştiriyor. Yakın dönemde hızla artan siber saldırılar, işletmeler için günümüzün en önemli tehditleri hâline geldi. Son olarak geçen hafta Norveç’te, siber saldırı sonucunda 260 milyon dolarlık hasar meydana gelmişti. Bu sebeple kurumlar, söz konusu alanda artık daha fazla tedbirler almaya yöneliyor. Sigorta aracılığı ve risk yönetimi alanında küresel çapta hizmet veren ve Türkiye’de de 50’nci yılını dolduran Marsh Türkiye’nin CEO’su Hakan Kayganacı; bugün siber güvenliğin çok hayati hâle geldiğini, siber sigortaların da buna bağlı olarak hızlı büyüdüğünü söyledi. Hakan Kayganacı “Geçen sene yaşanan siber hasarlardan kaynaklı kayıp toplamda bir trilyon dolara ulaştı. Bütün tabii afetler 300 milyar dolarlık hasara sebep olurken, siber hasar bu kadar zarar veriyor! Bugün bir banka siber saldırıya uğradığında, sigortası yoksa geçmiş olsun. Bu sebeple siber ve benzeri özellikli riskler konusunda, işletmelerin, risklerini doğru ölçümleyecek ve onlara en uygun poliçe, risk hizmetleri sunacak iş ortaklarına ihtiyacı var” dedi.

Küresel çapta İngiliz rakipleri JLT’yi bünyelerine kattıklarını ve Türkiye’de de birlikte çalışmaya başladıklarını belirten Hakan Kayganacı “Her iki şirket de başarı odaklı, zengin bilgi birikimine ve büyüme azmine sahip. Dolayısıyla iki şirket kültürünün çok doğru örtüşeceğini düşünüyoruz. Marsh’ın bu birleşme ile dağıtım alanı genişledi. Faaliyette olduğumuz ülke sayısını 110’dan 130’a çıkardık. 350 kişilik çalışandan oluşan bir topluluk hâline geldik. İki görevimiz var; müşteriyi doğru bilgilendirmek ve işi doğru öğretmek. Sigorta, sürdürülebilir bir iş hayatı için var. Mesela ihracat yapıyorsunuz, nakliyat sigortası olmadan iş yapmak düşünülemez” diye konuştu.