Basın Sitesi Talebine Bakan Kurum'dan Yeşil Işık!

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem'in sahada emek veren basın çalışanları için hak sahibi depremzedelerin konutlarının teslim edilmesinden sonra 'Basın Sitesi' kurulması için görüştüğü Bakan Kurum'dan, olumlu yanıt geldi.

Basın Sitesi Talebine Bakan Kurum'dan Yeşil Işık!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, depremin yıl dönümünde kente gelen ve yapımı tamamlanan konutları yerinde inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la görüşme gerçekleştirdi.

Başkan Erdem, Bakan Kurum’dan, sahada deprem, pandemi başta olmak üzere gecesini gündüzüne katarak çalışan basın emekçileri için depremzedelerin konutlarının tamamen teslim edilmesinden sonra 120 konutluk basın sitesi yapılmasını istedi. Bu isteğe olumlu yanıt veren Bakan Kurum,” Afetzedelerimiz için 20 bin konut yapıyoruz. Sizinde dediğiniz gibi afetzedelerimizin konutlarını teslim edelim, basın sitemizi de yaparız. 20 bin konut yapıyoruz 120 konut daha yaparız”ifadelerini kullandı.

"BASIN EMEKÇİSİ KARDEŞLERİMİZİNDE SICAK BİR YUVASI OLSUN"
Görüşme sonrasında açıklama da bulunan  FHGC Başkanı Semih Erdem, “Depremin üzerinden bir yıl geçti. Başta yakınlarını kaybedenler olmak üzere tüm hemşehrilerimizin acılarını paylaşıyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Bildiğiniz gibi depremden hemen sonra şehrimiz şantiyeye döndü ve bir çok alan da 20 bin konut yapılması için çalışmalar gerçekleştirildi. Şuana kadar bir çok hemşerimiz sıcak yuvalarına kavuştu, inşallah tamamı da bu yıl ortalarında evlerine kavuşmuş olacak. Bizlerde hem depremde mağdur olan hemde sahada emek veren meslektaşlarımız için Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’dan özellikle afetzede kardeşlerimizin konutlarının tesliminin ardından yapılmak kaydıyla bir talepte bulundu. Niyetimiz sahada emek veren basın emekçi kardeşlerimizin de sıcak bir yuva sahibi olmasıydı. 120 konutluk bir basın sitesi yapılmasını Bakan Kurum’dan rica ettik. Oda bizi kırmayarak bizimde  önerdiğimiz gibi afetzede kardeşlerimizin konutlarının yapılmasının ardından basın sitesi yapacaklarını söyledi.Kendisine teşekkür ediyoruz. İnşalllah en kısa sürede depremzede kardeşlerimizin evleri tamamlanır ve sıcak yuvalarına kavuşurlar. Bize destek olan Vali Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ ve Tolga Ağar’a teşekkür ediyorum” dedi.