Başkan Gürgözeler, İlçe Ziyaretlerine Başladı

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler, Maden ve Sivrice ilçesini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Gürgözeler, İlçe Ziyaretlerine Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler, başlattığı ilçe gezilerinin ilk durağında depremin merkez üssü Sivrice ve bir süredir yeraltı kaynaklarının ihalesi ile gündemde olan Maden ilçesinde ilçe yönetimleriyle biraraya geldi. İlçelerin  yönetiminden bilgiler alan Gürgözeler vatandaş ve esnafın sorunlarını dinledi.

İYİ Parti İl Başkanı Gürgözeler Sivrice ilçesinde deprem sonrası sorunların çözülmediğini belirterek ''. Depremin üzerinden iki yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen sorunlar çözüme kavuşturulamamış, halkımızın ve esnaf kardeşlerimizin mağduriyeti giderilememiştir. Bende Sivriceliyim, tüm bu sorunların içerisinde bende bulunmaktayım. Deprem bu ilçede merkez üssü olması dolayısıyla ağır hasarlar vermiş halkımız ise, çözüm noktasında sahipsiz bırakılmıştır. Konteyner kentleri ziyaretimde ise, gördüğüm manzara bizi derinden etkilemiştir. Zamanında teslim edilmesi gereken konut ve işyerlerinin halen daha teslimi yapılmamış olup vatandaşımız konteynır kentte yaşamaya mahkum bırakılmıştır.'' dedi.

Esnafların, işyerlerinin hasar aldıktan sonra yıkılmasıyla birlikte kendilerine söz verilen işyerlerine kavuşamadıklarından yakındığını söyleyen Gürgözeler '' Bizim İYİ Parti Milletvekillerimiz ise, Maden ve Sivrice ilçelerimizin sorunlarını raporlaştırarak mecliste gündeme taşıdılar. Bu sorunlar Genel Merkezimizin ve partimizin yetkili organlarının bildiği ve bizimde sık sık rapor ve bilgi paylaşımında bulunduğumuz sorunlardır. Hiç kimse tereddüt etmesin İYİ Partimiz önümüzdeki ilk seçimden sonra ilimizin ve ilçelerimizin sorunlarının çözümü noktasında elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Fakat şuanda gelinen nokta ne yazık ki içler acısıdır. Sivrice’de vatandaşımıza teslimi yapılmayan konutlar ,halkımızın biran önce ev ve işyerlerine kavuşma arzusu hızlı ve süratli bir biçimde hayata geçirilmeli yaşanan bu hak kayıpları giderilmelidir.'' diyerek sözlerini sürdürdü.

Başkan Gürgözeler açıklamalarında şu ifadelere de yer verdi:

''Bir süredir Maden ilçemizle ilgili Elazığ kamuoyu tek ses tek nefes oldu, bizde bu konuyla ilgili en son yaptığımız 27 Mart tarihli basın açıklamamızda bu konunun siyasi, toplumsal ve ekonomik bedellerinin ağır olacağını bu ilçenin sömürülmesine fırsat vermeyeceğimizi belirtmiştik. Nihayet bizim açıklamamızdan üç gün sonra 30 Mart tarihinde ihalenin ertelendiği haberi gelmiş, şuan aldığımız son bilgiler ışığında yeni ihale tarihinin 21 Nisan 2022 tarihinde  yapılacağı bildirilmiştir. Tüm bunlar neticesinde  hep söyledik yine söylüyoruz: ilçemizin aleyhine olacak vatandaşımızın mağduriyetini tetikleyecek her türlü çalışmanın karşısındayız''