Başkan Kaya'dan 19 Mayıs Mesajı

Milli Beka Hareketi Elazığ İl Başkanı Nurettin Kaya, 'Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un 100. Yılına ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz' dedi.

Başkan Kaya'dan 19 Mayıs Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, İstiklal Mücadelesi’nin meşalesini yaktığı tarih olan 19 Mayıs 1919'un 100. Yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan Milli Beka Hareketi Elazığ İl Başkanı Nurettin Kaya, “Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’un 100. Yılına ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.

19 Mayıs tarihinin önemine değinen Milli Beka Hareketi Elazığ İl Başkanı Kaya, “19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilmik ilmik işlenerek, şehitler verilerek, tam bir milli bütünlük ve beraberlik içinde verilmiş bir bağımsızlık savaşının adımlarının atıldığı tarihtir” dedi.

Verilen çetin bir mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edildiğini ve bunun çok anlamlı olduğunu hatırlatan Kaya, “Gazi Mustafa Kemal Atɑtürk’ün 19 Mayıs 1919’dɑ Samsun’dɑn bɑşlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurttɑ dalga dalga yayılmış ve Milli Mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs'ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, Cumhuriyeti emanet ettiğimiz gençlerimize duyduğumuz güvenin bir göstergesidir. 100 yıl önce tutuşturulan özgürlük ve bağımsızlık meşalesi, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Türk Milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkesi ve milleti için şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.