Başkan Selmanoğlu 'Hakkımı Helal Etmiyorum'

2004 - 2014 yılları arasında iki dönem Elazığ Belediye Başkanlığı yapan alçakgönüllüğü ve mütevazi tavrıyla gönüllerde taht kuran Süleyman Selmanoğlu, Kanal 23 Tv Genel Yayın Yönetmeni, Başarılı Gazeteci Arif Çakmak'ın sunduğu 'Ayrıntı' programına katılarak bazı kişilere hakkını helal etmediğini açıkladı...

Başkan Selmanoğlu 'Hakkımı Helal Etmiyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mütevazi ve alçak gönüllüğü tavrıyla insanların gönlünde taht kuran, Elazığ Eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Kanat 23 Televizyonunda Başarılı Gazeteci Arif Çakmak'ın sunduğu 'Ayrıntı' programına katılarak ülke ve Elazığ gündemini değerlendirerek, başkanlık döneminde yaptığı hizmetleri anlattı. 

Başkan Selmanoğlu, yeniden Belediye Başkanı Olursa Eski kadroları ile çalışıp çalışmayacağı Sorusuna 'Yeniden başkan olursam halkın bazı istek ve dileklerine kulak vermek gerekir.Eski Arkadaşlarımızın bazıları ile devam ederim,bazıları ile devam etmem.Çünkü niye devam etmem;Beni unutanlar var.'

"KARDEŞİMİ, OĞLUMU BELEDİYE'DE GÖRDÜNÜZ MÜ?"

Çevresi ile ilgili soruya da"Kardeşimi,oğlumu birgün belediyede gördünüzmü?Benim Kardeşim Bahattin Selmanoğlu on yıl benim belediye başkanlığımda bir gün,bir kimse belediyede görmedi. Amcamoğlu'nu, dayımoğlu'nu teyzemoğlu'nu kimse görmedi" dedi.  

"ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTIK"

Belediye Başkanlığı sürecinde Elazığ'a önemli hizmetler yaptıklarını anlatan Selmanoğlu, "Başkan olduğum dönemde 10 yaşında olan bir çocuk şuan 29 yaşında. Gencecik adam olmuş. Bu gençlerimizin de yaptığımız hizmetleri bilmeye hakkı var.

Kısaca hizmetlerimizden bahsedeyim; Doğalgaz meselesi en önemli konu. Doğalgaz bizim dönemimizde Elazığ'a geldi. Doğagalgaz çalışmaları yapılırken Elazığ komple kazıldı. Bütün mahalleler çamur içerisindeydi. Tekrar bu yollar asfaltlandı. Belediye bünyesinde asfalt şantiyesini kurduk. Saatte 180 ton asfalt üretiyordu.

Üniversite içerisinden Teknokent'te giden güzergahta yol yaptık. Çayda Çıra ve Kekliktepe altgeçitlerini yaptık. Kültür park önemli bir proje. Burası bir araziydi. 2009 yılında kültür parkın projesine başladık. İmarı yapıldı. Belediye olarak bu araziyi satın aldık. Kültür Park bizim dönemimizde başladı, Mücahit bey döneminde tamamladı.

Galericiler sitesi ve Şehirlerarası otobüs terminali projesi bizim projemiz. Kuzey İmar Yolu çalışmamız vardı. Bu projemizi Mücahit ve Şahin bey devam ettirdi. Çayda Çıra ve Ataşehir mahalleleri bizim dönemimizde ihya edildi. Bu mahallelerimizin altyapısını oluşturduk. Bunlar çok büyük bir iş, büyük bir olay. Belediye hizmet binası da bizim dönemimizde yapıldı.

Çok sayıda bulvar ve kavşak yaptık. Malatya yolu bizim dönemimizde tamamlandı. Teknoloji yazılımlı bitki üretim tesisini kurduk. 80 dönüm alanı sera yaptık. Yüzlerce insanı burada istihdam ettik. Taziye evleri, muhtarlar ofisleri yaptık. Yeni sebze halini yaptık.

Elazığ'da atık merkezini kurduk. Elazığ'da eskiden çöpler Meryem dağına atılıyordu. Atık merkezini şehrin 30 km dışına taşıdık. 105 tane iş makinesi aldık. Harput'ta müftü sağır konağını restore ettik. Harput'un girişindeki 4 evi restore ettirdik. PTT meydanında düzenleme yaptık." dedi. 

"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"
Programın sonunda eski defterleri açan Süleyman Selmanoğlu, "Seçim süreci içerisinde biz Doğru Yol Partisinden aday olduğumuz zaman karşı tarafta, rakiplerden Hamza bey, Hasan Bey,  Raif bey vardı. Biz bu arakdaşlarımızla o kadar güzel seçim çalışması yürüttük.

Ben Doğru Yol Partisinden adaydım, Hamza Bey Saadet Partisinden, Hasan Bey AK Parti'den, Raif Bey MHP'den adaydı. Birbirimizi incitecek hiçbir kelime söylemedik. Hamza Beye Allah'tan rahmet diliyorum. Bu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Bu arkadaşlarımız çok ilkeli bir siyaset güttüler. Ama, ikinci seçimde Enver Erdem ile Kenan Altungök iyi bir siyaset gütmediler. Böyle olmaz yani. Onlara kırgınım. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Değişik bir siyaset uyguladılar. Üzgünüm. İkisini de seviyordum ama, bir siyaset uğruna yapmadıklarını bırakmadı." diye konuştu.

"OĞLUM SENCER OLSA, BEN GERİ ÇEKİLİRİM"
Başkan Süleyman Selmanoğlu, 'önümüzdeki seçimlerde milletvekiili aday adayı olacak mısınız? şeklindeki soruya "Nasip olursa neden olmasın." şeklinde cevap verdi. 

Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak, Başkan Selmanoğlu'nun oğlu Sencer Selmanoğlu'nun AK Parti İl yönetiminde olduğunu hatırlatarak, "Sencer'in önünü kestiniz" şeklinde yorum yaptı. 

Başkan Selmanoğlu bu yorum üzerine, "Sencer'in önünü keser miyim. Sencer keşke olsa. Ben hemen geri çekilirim" açıklamasını yaptı.