Başkan Şerifoğulları, Elazığ Halkının Ramazan Bayramını Kutladı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Ramazan Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram yaşamalarına katkı sağlamak amacıyla belediye olarak gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirterek, 'Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, hep birlikte nice bayramlara erişmemizi diliyorum' ifadelerini kullandı.

Başkan Şerifoğulları, Elazığ Halkının Ramazan Bayramını Kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yayınladığı mesajında; “Bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi şehir olarak bir mukaddes zaman dilimi olan Ramazan ayının huzur ve bereketini hep birlikte paylaştık. Elazığ Belediyesi olarak Ramazan ruhuyla bütünleşen etkinliklerimizi bu yıl Ahmet Aytar Meydanında kurduğumuz İftar Çadırında gerçekleştirdik. İftar saatiyle birlikte binlerce hemşehrimiz aynı sofrada buluştu.

Ramazan ayı boyunca gerek iftar programlarında gerekse sahur programlarında vatandaşlarımızla bir araya gelerek bu mübarek ayın manevi atmosferini birlikte yaşamaya gayret ettik. Bu güzel zaman diliminin ardından Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, hep birlikte nice bayramlara erişmemizi diliyorum” ifadelerini kullandı.

BAYRAM HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Ramazan bayramı öncesinde bir dizi çalışmayla şehrin bayrama hazırlandığını ifade eden Başkan Şerifoğulları:

“Elazığ Belediyesi olarak bayram öncesinde rutin hizmetlerimizin yanı sıra Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından camilerimiz ve türbelerimizde hem kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştirildi hem de bu mekanlar gül suyu ile kokulandırıldı. Vatandaşlarımız tarafından yoğun olarak kullanılan çeşmeler, parklar ve otobüs duraklarında buharlı temizlik araçlarımızla hijyen çalışması gerçekleştirildi. Cadde ve sokaklarımızda bayram öncesi kapsamlı temizlik çalışmaları yapıldı” dedi.

BAYRAMDA ULAŞIM HİZMETLERİ ÜCRETSİZ

Vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram yaşamalarına katkı sağlamak amacıyla bayram süresince ulaşım hizmetlerinin ücretsiz olacağını belirten Şerifoğulları; “Bayram süresince resmi araçlarımız ücretsiz yolcu taşımacılığı hizmeti sunacak. Geçen yıllarda olduğu gibi Arefe günü de Asri, Harput ve Gülmez Mezarlığına otobüslerimiz ücretsiz sefer yapacak. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından da şehrin dört bir yanında sivrisinek, sinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildi.

Halk sağlığının korunması ve güvenli alışveriş adına Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizce şekerleme üretimi ve satışı yapan üretim noktaları başta olmak üzere gıda üretimi ve satışı yapılan fırın, pastane, lokanta, şarküteri, manav vb. işyeri ve imalathanelere yönelik titiz denetimler sürdürüldü. Halkımızın huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmeleri adına zabıta ekiplerimiz 24 saat esaslı çalışmalarını bayram süresince de sürdürecek. Mezarlıklar Müdürlüğümüz tarafından bayram öncesi Asri, Harput ve Gülmez mezarlık alanlarında genel temizlik çalışmalarının yanı sıra yol ve çeşmelerin bakım-onarımları da yapıldı. Asri, Harput ve Gülmez Mezarlığında kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlarımıza ücretsiz fidan dağıtacağız” şeklinde konuştu.

“HİZMETLER AKSATILMADAN SÜRDÜRÜLECEK”

Bayram süresince Belediye hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için nöbetçi ekiplerin görevlerinin başında olacağını belirten Başkan Şerifoğulları şöyle konuştu; “Vatandaşlarımız bayram süresince mağdur olmaları için 110 İtfaiye, 185 Su Arıza ve 153 Beyaz Masa gibi birimlerimizde nöbetçi ekiplerimiz 24 saat boyunca hizmet verecek”

“BAYRAMLAR KARDEŞLİK İKLİMİ SUNAR”

Bayram vesilesiyle memleketlerine gidecek vatandaşlardan ve şoförlerden trafik kurallarına uymalarını da rica eden Başkan Şerifoğulları, “Sevgi, kardeşlik, muhabbet ve kucaklaşma günleri olan bayram günlerini tüm vatandaşlarımın hakkıyla idrak etmesini diliyorum. Bayramlar, kardeşlik ve dayanışma iklimini güçlendirmek ve küslükleri ortadan kaldırmak için önemli bir fırsattır.

Bayram vesilesiyle annelerimiz, babalarımız, akrabalarımız ve dostlarımızın yanı sıra yetimleri, öksüzleri, hastaları, şehit yakınlarını, şehit çocuklarını ziyaret etmeyi, onlarla da bayramlaşmayı, lütfen unutmayalım. Muhtaçları, düşkünleri, yaşlıları koruyup gözetmeyi, onlara da yardım etmeyi, yardım elimizi uzatmayı, ihmal etmeyelim. Bu duygularla tüm vatandaşlarımın Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, bayramın başta İslam dünyası olmak üzere, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum”