Başkan Şerifoğulları Göğsünü Siper Etti

Son bir yıllık süreçte yaşanan sel, yangın, deprem ve koronavirüs salgınının olumsuz etkileri ile ağır yaralanan Elazığ, güçlü ve azimli Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın öncülüğünde kısa zamanda ayağa kalkarak, bölgesinde yıldız olmaya devam edecek...

Başkan Şerifoğulları Göğsünü Siper Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın genç ve azimli Belediye Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, hizmette 1. yılını geride bıraktı.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde Elazığ Belediye Başkanı seçilerek büyük bir aşk ve heyecanla hizmet yoluna çıkan Başkan Şerifoğulları, geçen bir yıllık süre içerisinde bir yandan vaad ettiği projeleri hayata geçirmeye çalışırken diğer yandan da ilimizi etkileyen doğal felaketlerin olumsuz sonuçlarını en aza indirmek için yoğun çaba harcıyor.


Şerifoğulları, En Zorlu Dönemin Başkanlığını Yürütüyor

Elazığ tarihinin en zorlu ve en kritik döneminde belediye başkanlığı görevini yürüten Şahin Şerifoğulları, genç yaşına rağmen bütün zorluklara göğüs gererek, yılmadan, yorulmadan inanç ve gayretle çalışmalarını sürdürüyor.

Göreve geldiği andan itibaren yaşanan sel felaketi ardından yangın, deprem ve koronavirüs hastalığının olumsuz etkilerine karşı göğsünü siper eden Başkan Şerifoğulları, mevcut hükümetin, merkezi yönetimin ve Elazığ halkının desteği ile sorunların üstesinden gelerek adını tarihe yazdıracak…
 


Hedef Yeni Elazığ

Başkan Şerifoğulları, 5 yıllık hizmet süresi içerisinde 100 projeyi hayata geçireceğini vaat etmişti. Ancak yaşanan deprem felaketinden sonra Başkan Şerifoğulları hedefini daha da büyüterek yeni bir Elazığ’ı inşa etmenin startını verdi.

24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremle yıkılan Elazığ'ın yeniden inşaası için atılan adımlara öncülük eden Başkan Şerifoğulları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da katkılarıyla kademeli olarak kentsel dönüşüm çalışmaları geçekleştirilecek.

Öncelikli olarak depremde evleri yıkılan vatandaşlar için Abdullahpaşa, Mustafapaşa, Rüstempaşa ve Sürsürü Mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları acil olarak gerçekleştirilecek. 25 Bin konutun yapılacağı çalışma sonucunda mağdur aileler daha sağlam ve daha nezih konutlarda yaşamaya başlayacaklar.
 


Şehrin Önü Açılıyor

Deprem nedeniyle yıpranan ve yorgun düşen diğer mahalleler de kentsel dönüşüm planı kapsamına alındı. Kaynaklar ölçüsünde kent merkezindeki bir çok mahallede dönüşüm yapılacak. Bu sayede kentteki yapı stoku daha sağlam hale gelecek.

Kentsel dönüşümle beraber altyapı, ulaşım, kent meydanları, otopark, yeşil alan gibi ihtiyaç duyulan diğer projeler de eş zamanlı olarak tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulacak.
 


İşte 365 Gün 6 Saatte Yapılan Projelerden Bazıları

Sıcakkanlı ve beyefendi duruşuyla büyük takdir toplayan Başkan Şahin Şerifoğulları, 1 yıllık hizmet döneminde dikkat çekici çalışmalara imza attı.

Şerifoğulları, göreve gelir gelmez belediyede tasarruf tedbirleri alarak makam aracı kullanmama kararı aldı. Ayrıca birim müdürlerine tahsis edilen makam araçlarının da kullanılmaması talimatını vererek Elazığ halkının takdirini topladı.

Özelleştirme İdaresine devredilen Karayollarına ait İstasyon Caddesi üzerindeki arazinin Belediyeye devredilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talepte bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından olumlu karşılanan bu talep Elazığ'da memnuniyetle karşılandı.

Ulaşım Projeleri kapsamında yol genişletme, güzergah değişikliği ve ulaşım ağı çalışmalarının bir çoğunu hayata geçirdi.

Turizm ve Kültürel Projelerde de somut adımlar atıldı. Vizyon Projeler arasında yer alan SGK Binası Yerine Yeni Bir Meydan ve Otopark Projesi, Ticaret Doğduğu Sokaklara Geri Dönüyor Projesi, Müzeler Şehri Elazığ Projesi, Nikah Sarayı ve Kına Salonu, STK Platformları Merkezi Projesi gibi projeler de önemli bir aşamaya geldi.

Elazığ'ın tarihi Alışveriş Merkezi Kapalı Çarşının çehresi değişti. 'Ticaret Doğduğu Sokaklara Dönüyor' projesi kapsamında Tarihi Çarşının içi ve dış cephesi yenilendi.

Ulaşım, Akıllı Kent, İmar ve Kentsel Dönüşüm, Turizm ve Kültür, İstihdam ve Kalkınma, Kurumsal-Şeffaf Belediyecilik, Çevre, Spor-Gençlik ve Kadın, Altyapı ile Sosyal Projelerin tamamında ciddi bir mesafe kat edildi.
 


“Yaşı Çok Genç, Yapamaz” Sözlerini Boşa Çıkardı

31 Mart 2019 seçimlerinde Elazığlıların büyük bir teveccühü ile Başkanlığa seçilen Şahin Şerifoğulları’nın henüz çalışmalarına başlamadan çıkarılan “ - yaşı çok genç, başkanlık yapamaz” dedikodularını bu bir yıllık dönem içerisinde karşılaştığı tüm zorlukların üstesinden gelip bir çok projeyi hayata geçirmesiyle boşa çıkarmış oldu…