Başkan Şerifoğulları'ndan Açıklama!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bazı basın-yayın organlarında yer alan 'Başkan Şerifoğulları, danışmanlarının kendisine ve çevresine katkı sağlamadığı gerekçesiyle görevden aldığı' yönündeki gerçeği yansıtmayan kasıtlı haberlere tepki gösterdi.

Başkan Şerifoğulları'ndan Açıklama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Şerifoğulları açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“30 Haziran 2021 tarihli, 31 527 sayılı 2021 Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında;

‘Kamu kurum ve kuruluşları, hizmet kalitesinin artırılması amacıyla ihtiyaç duyulan araştırma, geliştirme, eğitim ve benzeri ihtiyaçlarını öncelikle kendi personeli veya ilgili diğer kurumların bilgi ve tecrübe sahibi personelinden faydalanarak karşılayacak, zorunlu olmadıkça danışmanlık hizmeti satın almayacaklardır. Bu genelgenin uygulanması ile ilgili olarak tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından gereken tedbirler alınacaktır.’ maddesi doğrultusunda hareket edilmesi zorunluluğu oluşmuştur. Kamuoyunu yanıltma gayreti içerisinde yer alan bazı basın-yayın organlarının iddia ettiği üzere, bu kadroların yenilenmesi için böyle bir adımın atılmış olması söz konusu değildir.

Göreve başladığımız günden bu yana danışmanlık kadrosuyla, bilgi-birikim ve samimiyetle yanımızda yer alan, şehrin bugününe ve yarınlarına katkı sağlayan değerli arkadaşlarıma katkıları için öncelikle teşekkür ediyorum. Birlikte çalıştığımız süreç boyunca şehrimiz adına son derece kıymetli çalışmalara imza attık. Bundan sonraki süreçte de resmi çerçevede olmasa dahi gönül birlikteliğiyle şehrimiz ve yarınlarımız için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar Belediye Başkanı Genel Danışmanlığı ve Kültür-Sanat Danışmanlığı görevlerini yürüten değerli kardeşlerim İhsan Tarakçı, Sedat Çağlayan, M.Reşat Bulut ve Aygün Çam’a bir kez daha canı gönülden teşekkür ediyor, çalışmalarında muvaffakıyetler diliyorum.

Alınan kararın yasal zorunluluktan doğmasına ve tercihsel bir karar olmamasına rağmen bazı basın-yayın organlarının herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmadan, kasıtlı, çarpıtılmış ve algı yaratma amaçlı haberlerini kınıyor, kendilerini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”