Başkan Şerifoğulları'ndan Gaziler Günü Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Şerifoğulları'ndan Gaziler Günü Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle ve şükranla andıklarını belirtti.

Başkan Şerifoğulları mesajında şu ifadelere yer verdi; 

“Aziz milletimiz vatanımızın bekası, milletimizin istikbali uğruna dahili ve harici her türlü tehdit ve saldırıya karşı, tarih boyunca canı pahasına şanlı bir mücadele ortaya koymuştur. Bu kutlu vatan toprakları şehit ve gazilerimizin kanlarıyla mühürlenmiştir. 

Milletimiz, şanlı tarihinden aldığı ve milli benliğine yerleştirdiği gaza anlayışıyla 1071’de kapıları açılan bu kutlu vatan topraklarını, istiklaline ve istikbaline yönelen tüm tehditlere karşı canı pahasına korumuştur. 

Bu toprakları korumak, şanlı bayrağımızı ilelebet dalgalandırmak için verilen her mücadele, şehitlik ve gazilik mertebelerini en yüce makam sayan bir inancın mensupları olan bizler için bir gurur ve onur kaynağıdır. Zira şehitlik ve gazilik inançla elde edilen, mertebelerin en yücesidir. 
Çanakkale’de, Sakarya’da, 15 Temmuz’da vatanın dört bir yanında vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri uğruna canlarını ortaya koyarak bu toprakları bizlere vatan kılan, tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum. 

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, gazilik mertebesiyle şereflenmiş gazilerimize sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum."