Başkan Şerifoğulları Satılan Arsalarla İlgili Açıklama Yaptı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Eylül ayı Meclis toplantısında, Cumhuriyet Mahallesi'nde riskli alan içerisinde yer alan 7 dönümlük park alanının araziye çevrilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Şerifoğulları Satılan Arsalarla İlgili Açıklama Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yaptığı açıklamada, Elazığ Belediyesi tarafından satılan arsanın 20 katı oranında arsanın Elazığ Belediyesine kazandırıldığının altını çizdi.
ŞERİFOĞULLARI: 540 DÖNÜMLÜK ARAZİYİ ELAZIĞ BELEDİYESİ'NE KAZANDIRDIK
Başkan Şerifoğulları, “Zafran Mahallemizde 660 dönüm arsayı rezerv yapı alanı olarak Elazığ Belediyesi'ne kazandırdık. Aşağıdemirtaş’tan Üniversite arazisi olarak bildiğimiz Kağıt Fabrikasının ön tarafındaki 540 dönümlük araziyi rezerv alanı olarak Elazığ Belediyesi'ne kazandırdık. Bu iki alan toplamda 1.200 dönüm ediyor. Bunun dışında Abdullahpaşa Mahallemizde 60 dönüm, riskli alan olarak Elazığ Belediyesi’ne geçti. Yine Cumhuriyet Mahallemizde de 42 dönüm arsayı bedelsiz olarak Elazığ Belediyesi'ne kazandırdık. Bu toplamda 1.300 dönüm yani 1milyon 300 bin metrekare demektir. 1milyon 300 bin metrekareyi tek kuruş ödemeden Elazığ Belediyesi'ne kazandırmış olduk” dedi.
ŞERİFOĞULLARI: 72 MİLYON TL’Yİ BELEDİYE KASASINA AKTARMIŞ OLDUK
Başkan Şerifoğulları, “Cumhuriyet Mahallesi'nde riskli alan ilan edilen 42 dönüm arsanın 27 dönümünü geçen hafta sattık ve tek kuruş ödemeden 72 milyon TL’yi Belediye kasasına aktarmış olduk. Geçtiğimiz hafta gazeteci kimliği altındaki bazı kişilerce parklar satılıyor konusu gündeme geldi, halkımız iftira ve dedikodu kaynaklı bu konularla ilgilenmiyor. Bunu biliyoruz. Cumhuriyet Mahallemizde riskli alan ilan edilen 18 hektarlık alan içerisinde yeşil alan da var, konut alanı da var, ticari alan da var. Burada yeniden bir plan yapılmış, 7 dönümlük park alanı yeni planla birlikte arazi olmuş, riskli alandaki park alanı ise 23 dönüme çıkarılmıştır. En net ifadeyle 7 dönümlük park arazi olmuş, karşılığında 23 dönüm park alanı bu bölgeye kazandırılmıştır.” dedi.