Başkan Yılmaz 'Devletimiz, Yaraları Sarıyor'

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 şiddetindeki büyük depremin ardından devletin yaraları sarmak adına mücadele ettiğini kaydeden Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, belde sakinlerine her türlü yardımı sağladıklarını belirtti.

Başkan Yılmaz 'Devletimiz, Yaraları Sarıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6,8 şiddetindeki büyük depremin ardından devletin yaraları sarmak adına mücadele ettiğini kaydeden Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, belde sakinlerine her türlü yardımı sağladıklarını belirtti.

Depremin olduğu akşamdan itibaren belediye ekiplerinin seferber olduğunu belirten Başkan Yılmaz, beldede çadırlarda kalan vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

"Allah, Devletimizden Razı Olsun"

Depremin hemen sonrasında devletin bütün yetkili organlarının aynı anda ilimize geldiğini aktaran Başkan Yasin Yılmaz, İçişleri, Sağlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlarının Elazığ’daki depremzedelerle birlikte olduğunu belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Yurtbaşı Beldesi’ni ziyaret ettiğini kaydeden Başkan Yılmaz, depremden etkilenen mahalleleri bakanlarla beraber gezdiklerini ve devletin depremzedelere şefkat elini uzattığını kaydetti.

“Cumhurbaşkanımız Elazığlıları Yalnız Bırakmadı”

Büyük depremin ardından Elazığ’a gelen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın enkaz bölgelerinde incelemelerde bulunduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımız olayın hemen ardından ilimize gelerek bizleri yalnız bırakmadılar. Cumhurbaşkanımız, şehrimiz için gerekli tüm yatırımların yapılması talimatını verdi” dedi.

“Beldemiz Depremden Maksimum Düzeyde Etkilendi”

Belde sakinlerinin depremden maksimum düzeyde etkilendiğini belirten Yılmaz, özellikle kerpiç ve yığma yapıların yıkıldığını ve beldede ciddi hasarların oluştuğunu belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin hasar tespit çalışmalarını yaptığını söyleyen Başkan Yılmaz, devletin depremzedelere her türlü katkıyı sağlayacağını sözlerine ekledi.

“Yaralarımızı Birliktelik Ruhu İle Saracağız”

Başkan Yılmaz, bu zor günlerin birlik ve beraberlik ruhu içinde atlatılacağını belirterek konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Depremin sonrasında yaralarımızı birliktelik ruhu ile saracağız. Devletimiz tüm organlarıyla gecesini gündüzüne katarak vatandaşının yanındadır. Bizler belde sakinlerimizin zorluk çekmemeleri adına tüm ekibimizle 24 saat onların emrindeyiz. Yüce Allah’tan duamız bir daha böyle acılar yaşamamamızdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, değerli bakanlarımıza, milletvekillerimize, Elazığ belediye başkanımıza, AK Parti il başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”