Belediyeden Amatör Spor Kulüplerine Nakdi Yardım Desteği

Sporun ve sporcunun her zaman yanında olan ve sağlıklı nesillerin sporla yetişmesine katkı sunan Elazığ Belediyesi, amatör spor kulüplerini desteklemeyi sürdürüyor.

Belediyeden Amatör Spor Kulüplerine Nakdi Yardım Desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda Elazığ Belediyesi tarafından Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna bağlı ve 32 branşta faaliyet gösteren 102 kulübe 300 bin TL yardımda bulunuldu.

Amatör spor kulüplerine sağlanan nakdi yardım için Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda program düzenlendi.

Gerçekleştirilen programa Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, EASKF Başkanı Mustafa Gür, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Levent Aytar ile Alaattin Özdemir, Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa Doğan, TSYD İl temsilcisi Coşkun Kamaç, Spor Taban Birliği Temsilcileri, Amatör Spor Kulüp Yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

 ‘BELEDİYE BAŞKANIMIZ, İLİMİZ SPORUNUN GELİŞİMİNE ÇOK BÜYÜK DEĞERLER KATMIŞTIR’

Programda ilk olarak konuşan Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, "Onursal Başkanımız ve aynı zamanda Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları, uzun yıllar federasyonumuzun Başkanlığını yapmış, şu anda Onursal Başkanımız olarak sporun gelişmesi adına ilimize çok büyük değerler katan ve cansiperhane çalışan bir marka değerimizdir.

Sayın Belediye Başkanımız, şu anda mevcutta bulunan amatör sporevini de bizlere kazandıran önemli bir değerdir. Amatör kulüplerimiz sıkıntı yaşayan kulüplerimizdir. Başkanımız, bu sıkıntıları bir nebzede olsa giderme adına her yıl olduğu gibi geleneksel hale gelen nakdi yardımları Belediye bütçesinden yine kendi gayret ve çabası ile bir miktar arttırarak kulüplerimize destek olmaya devam etmektedir. Ben tüm kulüplerimiz adına kendilerine teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

Daha sonra söz alan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin sporunun gelişmesi adına desteklerinin devam edeceğini belirterek şöyle konuştu;

"İLİMİZ SPORUNUN GELİŞMESİ ADINA SİZLERLE BİRLİKTE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK"

"Bizleri var eden, şehrimize hizmet anlamında ilk adımı attığım bu camia benim için çok önemli, çok kıymetli ve çok değerli. Malumunuz uzun süre amatörde futbol oynadım ve akabinde spor kulübü başkanlığı yaptım. Akabinde  8 yıl boyunca Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığı yaptım. Sizlerle çok güzel günler geçirdik. İlimizin sporunun gelişmesi adına çok önemli çok kıymetli adımları beraber attık.

2010 yılında 37 kulüple devraldığımız  ASKF başkanlığını 87 kulüple saygıdeğer Mustafa Gür kardeşimize ve ekibine devrettik. Mustafa Gür Başkanımız ve ekibi göreve geldiği günden beri hem kulüp sayısının arttırılması noktasında hem de ilimizin sporunun gelişmesi noktasında çok büyük gayretleri ve fedakarlıkları var.

Sizlerin yapmış olduğu işin ne kadar anlamlı olduğunu ben biliyorum. Gerçek manada ailenizden fedakarlık ederek mesainizden fedakarlık ederek tamamen kendinizi gençliğe adayarak ilimizin sporuna yaptığınız çalışmalar çok kıymetli ve çok anlamlıdır. Bu anlamda işinizin ne kadar zor olduğunu en iyi bilenlerden biriyim.

‘SİZLERE LAYIK BİR ŞEKİLDE GÖREVİMİ İFA ETMEYE ÇALIŞIYORUM’

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığına 2010 yılında seçildikten sonra hem Elazığ İl Özel İdaresi'nden kulüplerimize malzeme desteği verilmesi noktasındaki gayretlerimiz hem de Elazığ Belediyesi tarafından kulüplerimize bir nebzede olsa yaralarına merhem olacak liglere katılım bedellerinin ödenmesi konusu rutin hale geldi.  

Bizlerin bundan sonra yapacağı bu rutin işlerin sonunda sizlere daha fazla destek vermek, bu şehrin sporunun gelişimi konusunda yapabileceğimiz ne varsa sizlerle birlikte yapmak için bundan sonraki süreçte de hep birlikte gayret edip çalışacağız. İnşallah şehrimizin sportif manada gelişimi noktasında hak ettiği seviyeye gelmesi için de gayreti ve mücadeleyi hep birlikte vereceğiz.

Çatısı altında bulunduğumuz Amatör Spor Kulüpleri’ni rabbim bizlere sizlerle birlikte   nasip etti. Bu bizim hayalimizdi. 2010 yılında ilk seçildiğimizde rabbime; Elazığ'da amatörevini yaptıktan sonra bu görevi bana bırakmayı nasip etsin demiştim. Öylede oldu.

Çok şükür amatörevini yapıp bitirip sizlerin huzuruna sunduktan sonra görevi devrettim. Bugün gelmiş olduğumuz noktada da şehrin Şehrül-Emini olarak sizlere layık bir şekilde görevimi ifa etmeye çalışıyorum.

‘KULÜPLERİMİZE 300 BİN TL NAKDİ DESTEK SAĞLIYORUZ’

"Sportif anlamındaki faaliyetlerimiz kapsamında geçen yıl Amatör Spor Kulüpleri'ne yapmış olduğumuz nakdi desteği bu yılda artırarak  toplam 300 bin TL nakdi yardımı tüm kulüplerimize dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah daha fazla yardım yapılabilmesi adına bundan sonraki süreçte de sizlerin yanınızda olacağız.

‘BU ŞEHRİN KIYMETLİ İNSANLARINA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

"Bizler için çok önemli ve çok kıymetlisiniz. Bunu samimiyetle söylüyorum. Benim gerçek evim Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığı. Sizlerle birlikte bu şehre hizmet edebilmek için ilk adımı attım. Rabbim bize bu şehrin Şehrül-Eminlik makamını nasip etti. Bundan önceki süreçte 24  ayda sizleri mahcup etmedim.

Bundan sonraki süreçte de sizleri mahcup etmeden şehrimize her anlamda katkı sağlayacak, sporculuğumuzun da bize verdiği enerji ile gece gündüz demeden koşacağız, koşturacağız ve bu şehrin kıymetli insanlarına hizmet edeceğiz."

Konuşmaların ardından nakdi yardım kapsamında 300 bin TL’lik temsili çek, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından spor kulüplerine teslim edildi.