Binlerce Fırat Üniversitesi Öğrencisi Mağdur!

Fırat Üniversitesinde başka illerden ve yurt dışından gelen öğrencilerin mağduriyeti acil olarak giderilmeli.

Binlerce Fırat Üniversitesi Öğrencisi Mağdur!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak Cuma günü Elazığ'da saat 20.55’te meydana gelen deprem 41 vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle son bulmuştu. Depremin ardından hasar tespit çalışmaları ve yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Hemen her kesimden vatandaşımızın acil ihtiyaçları karşılanarak mağduriyetlerinin giderilmeye çalışılması için binlerce gönüllü ilimiz valiliği kordinesinde çalışmalarını sğrdğrmektedir.

Elazığda meydana gelen depremde bir kısım öğrenciler sınav ara dönemi olduğu için memleketlerine gitmiş, bir kısım öğrenciler de depremin hemen ardından memleketlerine ailelerinin yanına gitti. Fırat Üniversitesinde Bütünleme ve İkinci Yarıyıl faaliyetleri önümüzdeki hafta gerçekleşecek. Gerek evlerinde oluşan hasarlar nedeniyle gerekse ara dönemi ailelerinin yanında geçirme arzusuyla memleketlerine dönen il dışından geşen öğrencilerimiz önümüzdeki günlerde eğitimlerine devam etmek için ilimize geri dönecek.

Deprem de ciddi bir şekilde etkilenen yurt dışından ve il dışından gelen öğrencilerimiz için Fırat Üniversitesi Yetkililerimizin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. İlimiz dışından ve Yurt dışından gelen öğrencilerimiz için en acil ihtiyaç olan Konaklama konusunda Rektörlüğümüzün hemen harekete geçmesini bekliyoruz.