'Bir Umut Ol Bin Yaşat' Projesi

Elazığ'da Kredi Yurtlar Kurumları'nda kalan üniversite öğrencileri Topluma Hizmet dersi kapsamında yürüttükleri 'Bir Umut Ol Bin Umut Yaşat' projesi ile Bingöl ili Adaklı ilçesinin Yeşiltepe İlkokul öğrencilerine yönelik yardım kampanyası başlattı.

'Bir Umut Ol Bin Yaşat' Projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da Kredi Yurtlar Kurumları’nda kalan üniversite öğrencileri Topluma Hizmet dersi kapsamında yürüttükleri "Bir Umut Ol Bin Umut Yaşat" projesi ile Bingöl ili Adaklı ilçesinin Yeşiltepe İlkokul öğrencilerine yönelik yardım kampanyası başlattı. Öğrenciler, proje kapsamında esnaftan toplandıkları yardımları belirledikleri okullarda ki yardıma muhtaç ilkokul öğrencilerine götürdü.

Proje ile köy okulunda eğitim gören 30 öğrenciye yardım yapılmasını sağlayan öğrenciler, yardıma muhtaç çocukların yüzlerinin gülmesini sağladı.

Topladıkları yardımlarla öğrencilere giysi, ayakkabı, yiyecek ve kırtasiye ulaştıran öğrenciler, okulun da dış çehresini yenileyecek boya malzemeleri de ulaştırdı.

Öğrencilerden Meliha Demir de projeyi okul ödevi kapsamında başlattıklarını belirterek, "Oradaki öğrenciler bizi görünce çok sevindiler. Böyle bir projede yer aldığımız için çok mutlu olduk. Mutluluk küçük bir çocuğun kalbine dokunmakmış. O küçücük kalpte milyonlarca sevgiyi, umutları, hayalleri nasıl barındırdıklarını onların gözlerinde gördüm." dedi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner yaptığı açıklamada gençlik ve spor bakanlığı tarafından 2019 yılı gönüllülük yılı olarak ilan edilmesi ile öğrencilerinin yaptıkları bu projeleri desteklediklerini söyledi.