'Burası Malatya Değil, Elazığ!!'

Yol olmadığı için kanyonlara traktör römorku ile giden turist kafilesinin Resmini Çekip Paylaşım Yapan Baskilli Vehbi Genç'ten Valiliğin 'Söz konusu alan Malatya'dadır' açıklamasına yalanlama geldi. 'Burası Malatya değil, Baskil Akuşağı Köyü'nün Aşağıgeçit Mezrası' diyen Genç, Valiliğin yanlış bilgiyi düzeltmesi gerektiğini ifade etti.

'Burası Malatya Değil, Elazığ!!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Baskil bölgesinde bulunan kanyonları görmeye gelen turist kafilesinin yol olmadığı için traktör römorkuyla taşınmasının basın-yayın organları ile sosyal medyada yer almasının ardından Elazığ Valiliği açıklama yapmış söz konusu fotoğraftaki yerin ilimiz sınırlarında olmadığını ifade etmişti.

Valiliğin bu açıklamasına söz konusu resmi çeken ve kafileye yardımcı olmak üzere traktör çağıran Vehbi Genç ise olayı Hakimiyet Gazetesine tüm ayrıntıları ile anlattı. 

“FOTOĞRAF  BASKİL'E AİT”
Fotoğrafları çeken ve ilk paylaşımı yapan Baskilli Vatandaş Vehbi Genç’in açıklamaları şöyle:  “Bahsedilen turist kafilesini ben Baskil’de karşıladım ve onlara refakat ederek Akuşağı Köyü’ne götürdüm. En son gittiğimiz nokta itibariyle Baskil’in Akuşağı Köyü’nün Aşağıgeçit Mezrası yani tam Aşağıgeçit Mecrası’nın sınırında ve bu sınıra geldiğimizde tur arabası daha ileri gitmedi. Yolun dar ve stabilize olmasından dolayı araba daha fazla gidemedi. Haliyle turistlerin hepsi burada kaldı. Dönüş yapmayı düşündük ama yapmadılar. Ne yapalım diye düşündük ve en son bir traktör ayarlayalım ve bu şekil kanyonlara gidelim diye düşündük. Oraya en yakın köy, benim köyüm ve ben de amcam Mustafa Genç’i aradım. Mustafa Genç, traktör ile geldi ve misafirlerimizi alarak kanyonlara götürüp gezdirdikten sonra geri döndük.”

"FOTOĞRAFLARI BEN ÇEKTİM"
Söz konusu resimleri kendisinin çekip sosyal medyada yayınladığını belirten Genç, devamla şunları söyledi: 
“Bu fotoğrafları bizzat ben kendim Baskil Akuşağı Köyü’nün Aşağıgeçit Mezrası’nda çektim. Resimleri ben kedim çekmeme rağmen Valiliğin resmi sayfasından böyle bir paylaşım yapılmış ve bizler düzeltmeleri konusunda kendilerine ulaştık. Kendilerine yanlış bilgi verildiğini düşünüyorum çünkü hiç yakışık almayan bir durum oldu bu paylaşım. Bu durum bizi çok üzdü.”

VALİLİK YANLIŞ MI BİLGİLENDİRİLDİ?
Valiliğin olayın aslını ve bizzat içinde bulunan şahıslarla görüşmeden, Baskil Kaymakamı ve köylülerden sağlıklı bilgi almadan sırf traktörün 44 plakalı olmasından hareketle bu alanın Baskil değil Malatya sınırları içinde olduğunu açıklaması, yanlış bilgilendirmeden kaynaklı olduğu ifade ediliyor.

VALİLİK AÇIKLAMASINA TEPKİ YAĞIYOR
Valiliğin kanyonlarla ilgili paylaşımına başta Baskil halkı olmak üzere değişik kesimlerden tepkiler yağmaya başladı.