CHP Heyeti, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Elazığ'a incelemelerde bulunmak üzere gelen CHP milletvekilleri, muhtarlarla bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

CHP Heyeti, Muhtarlarla Bir Araya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a gelen CHP milletvekilleri, muhtarlara bir araya geldi. CHP’li heyet, muhtarların sorun ve görüşlerini dinledi.

DOĞDU: GÜRSEL EROL’A ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM CHP Elazığ İl Başkanı Yavuz Doğdu, “Ülkemizin ve ilimizin sorunlarını her ortamda dile getiren, sizleri bizlerle buluşturan değerli milletvekilimiz Gürsel Erol’a da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

EROL: EKSİK OLARAK NELERİN YAPILDIĞINI ANLATTIK CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Sağlık Bakanı ara ara gelip gitti ama İçişleri Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı 1 ay kesintisiz Elazığ’da kaldılar. Krizi yönettiler. Yıkılacak binalara karar verdiler, kumanyalara, yerleşimlere, vatandaşın günü birlik ihtiyaçlarının giderilmesi, konteynerların giderilmesi… Ve o süreçte bende toplantılara katılarak krizin yönetimiyle ilgili üzerimize düşen bütün sorumluluğu yerine getirerek destek verdik. Hatta zaman zaman televizyonlarda zaman zaman mecliste bakanlara krizin yönetimiyle ilgili gösterdikleri destekten ve başarıdan dolayı teşekkür ettim. Hatta en son 2021 bütçesi görüşülürken yine teşekkür ettim. Ama bu teşekkürün de en azından sorunların bitmiş olması anlamına gelmediğini, depremden kaynaklı halen insanların mağduriyetinin olduğunu, mülkiyet sorunlarının olduğunu ve beklentilerle ilgili, taleplerle ilgili halen insanların çaresizliği ve umutsuzluğu yaşadığını da ifade ettim. Burada öncelikli olan devletle vatandaşın arasındaki sorunun giderilmesine katkı vermektir. Elimizden geldiği kadar siyasete malzeme yapmadan, siyasi yorum değerlendirme yapmadan yalnızca çözüm odaklı söylemlerde bulunduk. Hükümetin yaptığı yanlışları anlatmadık. Eksik olarak nelerin yapıldığını anlattık, yapılması gereken doğruları ve tespitleri kamuoyunun bilgisine sunduk. Baştan beri süreç doğru planlanmadı. Dedik ki bu deprem Elazığ için bir fırsata çevrilebilir. Elazığ bir çekim merkezi yapılabilir. Elazığ caddeleriyle, sokaklarıyla, yeşil alanlarıyla, sosyal donatılarıyla, kamu alanlarıyla yeniden planlanabilir dedik. Burada bir siyasi iradeye ihtiyaç var dedik. Vatandaşın mağduriyetini gidecek bir siyasi iradeye ihtiyaç var dedik. Bunları anlattık. Bunları konuştuk” dedi.

ÖZTUNÇ: DEPREMİN UNUTULMAMASI GEREKLİ CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Deprem oluyor, insanlar enkaz altında kalıyor, hepimiz koşuyoruz, hepimiz canla başla çalışıyoruz. 10 gün sonra her şey unutuluyor. Yeni bir deprem olana kadar herkes her şeyi unutuyor. Bu yanlış. Türkiye'de deprem fay hattı üzerinde bulunan tüm yerleşim alanlarında yapı stoku çıkartılmalı. Risk analizi bir an önce yapılmalıdır. Deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrasına ilişkin tedbirler alınmalıdır. Biz bu konuda geniş bir çalışma yaptık, önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bizim bir derdimiz var, depremi yaşayan Elazığ'ın sorunu çözülsün. Bunun için de elimizden geldiği kadar her gün her fırsatta hem mecliste gündeme getireceğiz hem de iktidara söylemeye devam edeceğiz” diye konuştu.