CHP'li Erol 'Kenan Evren İsmi Yasaklansın'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kamusal mekanların adlandırılmasında 'Kenan Evren' adının kullanımının yasaklanmasına ilişkin hazırladıkları kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

CHP'li Erol 'Kenan Evren İsmi Yasaklansın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kamusal mekanların adlandırılmasında "Kenan Evren" adının kullanımının yasaklanmasına ilişkin hazırladıkları kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi. Darbenin yıl dönümünde meclisten sadece CHP’den ses gelirken, Milletvekili Erol, basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Erol; "On Binlerce İnsan İşkenceye Uğradı"

12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü olduğunu belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “12 Eylül'de, demokrasinin askıya alındığı, TBMM'nin lağvedildiği, anayasanın kaldırıldığı, siyasi parti genel başkanlarının tutuklandığı, siyasi partilerin kapatıldığı, 10 binlerce insanın işkenceden geçirildiği, işten atıldığı bir süreç işletildi” dedi.

Milletvekili Erol; "Kenan Evren İsmi Yaşatılmasın"

12 Eylül'ün unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Erol, “AK Parti hükümetlerinin takdir ettiği işlerinden birisinin de Milli Güvenlik Konseyi üyeleri ve Evren ile ilgili "Anayasanın askıya alınması, parlamentonun kapatılması ve askeri darbe”den dolayı dava açılmasıdır. Bu olay Türk demokrasisi açısından çok önemlidir” diye konuştu.

 12 Eylül eleştirilse de bugün hala pek çok kamu kuruluşunda, caddelerde, sokaklarda, okullarda Kenan Evren'in adının yaşatıldığını vurgulayan CHP Milletvekili Gürsel Erol, "Türkiye'nin demokrasisine darbe vuran Kenan Evren'in adının, kamu kurumlarında yaşatılmamasıyla ilgili bir kanun teklifi hazırladık, TBMM Başkanlığımıza verdik. Kenan Evren ve Milli Güvenlik Konseyi üyelerinin adının yerine resmi kurumlara, caddelere, okullara ve meydanlara şehitlerin, cumhuriyetin kuruluşuyla ilgili anlamlı günlerin adının verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.