Çimento Fabrikası Zehir Saçıyor

Elazığ şehir merkezinde faaliyet gösteren çimento fabrikası, korkunç tabloyla bir kez daha gündeme geldi. 

Çimento Fabrikası Zehir Saçıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ şehir merkezinde faaliyet gösteren özel bir firmaya ait çimento fabrikası, adeta zehir saçıyor.

Fabrika bacısından çıkan zehirli toz, yerleşim alanlarının üzerine adeta yağıyor. Bu durum insanların sağlığını olumsuz etkiliyor. Fabrika yerleşkesinin bulunduğu Aksaray mahallesi ve çevre mahalleler ise bu olumsuzluktan daha çok etkileniyor. 

Fabrika bacasından çıkan yoğun toz, uzun yıllar şehrin gündeminde yer almıştı. Yaşanan olumsuzluk nedeniyle fabrikanın kapatılması ya da şehir dışına taşınması gündeme getirilmişti. Bu konuda kampanya dahi başlatılmıştı. Ancak yapılan tüm girişimlere rağmen fabrika mevcut yerinde üretimine devam etti. 

Tartışmaların odağında olan fabrika, korkunç görüntülerle bir kez daha gündeme geldi. Fabrika bacasından yükselen yoğun toz bulutu  çevreden geçen vatandaşlar tarafından görüntülendi. Görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı. Bu görüntülerden sonra fabrikanın taşınması bir kez daha gündeme geldi. 

ELAZIĞ ÇİMENTO FABRİKASI
Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nin çimento ihtiyacını karşılamak amacıyla 1954 yılında Türkiye Çimento Sanayi T.A.Ş. Türkiye Emlak Kredi Bankası, Krupp Firması ve özel kişilerin ortaklığı ile kurulan Elazığ Altınova Çimento Sanayi T.A.Ş.; 21 Eylül 2006 tarihinden itibaren Cementir Grubu’na ait Çimentaş bünyesinde faaliyet göstermektedir.