Dağ Keçileri,Kar'da Yiyecek Ararken Görüntülendi

Tunceli'de İki Günden Bu Yana Etkili Olan Yoğun Kar Yağışı İnsanlarin Yanı Sıra Yaban Hayvanlarını Da Olumsuz Etkiliyor. İl Genelinde Kar Yağışı Nedeniyle 218 Köye Ulaşım Sağlanamazken, Yabanda Yiyecek Arayan Dağ Keçileri De Görüntülendi.

Dağ Keçileri,Kar'da Yiyecek Ararken Görüntülendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birçok ilde olduğu gibi Tunceli’de de kar yağışı 2 gündür etkili oluyor. Özellikle Pülümür, Ovacık, Hozat ve Nazımiye ilçeleri ve yüksek rakımla bölgelerde yoğun etkisini göster kar nedeniyle kentte 218 köy yolu ulaşıma kapandı. Valilik koordinesinde karayolları ekipleri, Tunceli-Erzincan ile Elazığ yollarında, İl Özel İdaresi Genel Sekterliğine bağlı ekipler ise kapanan köy yollarını açmak için çalışma yürütüyor.

Dağ keçileri de kar da yiyecek ararken görüntülendi

Tunceli’deki kar yağışı sadece insanların değil yaban hayvanlarının hayatlarını da zorlaştırıyor. Yüksek kesimlerde 1 metreyi geçen karda yiyecek bulma konusunda sıkıntı yaşayan dağ keçileri daha aşağılara inerek karınlarını doyurmaya çalışıyor. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için koruma altına alınan ve zaman zaman kaçak avcıların hedefi olan dağ keçilerinin karda yiyecek arayışları kameralar tarafından görüntülendi.