Dağhan'dan Bulut'a Sert Cevap!

Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Murat Dağhan, Elazığ'daki depremzedelerin sorunlarının çüzümü için hazırladıkları soru önergesinin TBMM'ye sunulmasını eleştiren AK Parti Milletvekili Metin Bulut'a sert cevap verdi. 

Dağhan'dan Bulut'a Sert Cevap!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Murat Dağhan, yaptığı açıklamada, deprem sonrasında il teşkilatı olarak hazırladıkları raporu DEVA partisi Genel Merkezine sunduklarını, hazırlanan rapora göre, DEVA Partisi İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu tarafından TBMM'ye 19 maddelik soru  önergesi verildiğini anımsattı. 

"ELAZIĞ'A YAPILANLAR ÇOK EKSİK VE YETERSİZ"
Soru önergesinde depremzedelerin mağduriyetlerinin ele alındığını belirten Dağhan, "Metin Bulut bey kesinlikle bunun bir yalan, iftira, halkın arasında nifak sokmakla bizi itham etti. Metin Bulut, köylerdeki tek göz konteyner evler içinde yaşayan mağdurların en az 600 TL ödediklerini, ödemeyenlerin de kışın ortasında elektriklerinin kesildiğini bizzat kendi kulaklarıyla oraları gezince duyacaklardır. Umarız giderler. Hatta insanların nasıl feryat ettiklerine bizzat şahitlik edeceklerdir. Bilmelerini izleriz ki köylünün feryatları bizim kayıtlarımızda mevcuttur. Dahası biz konuyla ilgili olarak kendisine Doğanbağı ve Çevrimtaş köylerini örnek gösterirken kendisi Elazığ merkezdeki konteynerlerdan elektrik parası alınmadığından dem vuruyor. Ayrıca DASK mağduriyetleri konusu Elazığ gündeminin başında da yer tutmaya devam etmektedir. Sayın Milletvekili Elazığ'a bir şey yapılmadı diyenlere kendince eleştiri getirmiştir. Kendisine 'kimsenin Elazığ'a bir şey yapılmadı' demediğini söylemek isteriz. Tabiki yapılanlar var. Ancak Elazığ'a yapılanlar başka, yapılması gerekenler başkadır. Bizler yapılanların çok eksik ve yetersiz olduğunu, halkın ihtiyaçlarını karşılamadığını, halkın bilgisi dışında yapıldığını ve zamanında yapılmadığını söylüyoruz. Devleti halk adına yönetenler zaten bu görevleri yapmak zorundadırlar." dedi. 

" YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR"
Milletvekili Metin Bulut'un eleştirilerine cevap veren Murat Dağhan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Sayın milletvekili bize ithamda bulunarak halkın arasında nifak soktuğumuzu, yalan, yanlış beyanatlarda bulunarak Elazığ insanının kafgasını karıştırdığımızı, Elazığ'a nifak sokmanın Türkiye'ye nifak sokmak olduğunu söyledi. Şimdi öyle garip bir durumla karşı karşıyayız ki maalesef yavuz hırsız ev sahibini bastırıyor. Bir il başkanı olarak Murat Dağhan bir şey söylediği zaman kesinlikle bunu delilli, ispatlı söyleyeceğimizi bilmeleri lazım. Elazığ'ın ve ülkenin menfaatleri her şeyin önündedir. Biz kendilerine söylüyoruz ki depremi yaşayan insanların mağduriyetleri had safhada. Konteynerde yaşayan insanların elektrik faturaları da bizde mevcuttur. İsterlerse verebiliriz. Bizi yalan söylemekle itham ettikleri için esas biz esefle kınıyoruz. Halihazırda 2 yıl olmasına rağmen konterda yaşayan Elazığ merkezdeki insanların bile ikinci yılına karda, kışta konteynerde girdikleri için esefle kınıyoruz. Dask paraları ödenmediği için esefle kınıyoruz. 75 metrekare evlerde insanları barınmaya mahkum ettikleri için biz esefle kınıyoruz. Dolayısıyla Metin Bulut bey, kendi ağzıyla itiraf etmiştir. Bu sürece kadar olan kısmın plansız, programsız, koordine edilmediğini, bundan sonra yapılacak evlerin yerinin ne zaman biteceğini, kaça mal olacağını bundan sonra planlayacaklarını kendileri ifade etmiştir. Biz de aynısını söyledik. Başkan beri bu işlerin plansız, programsız olduğu için insanların dünya kadar strese soktuklarını biz de söyledik. Kendileri itiraf ettiler: Neye şimdi kızıyorlar. Neden bizi nankörlükle, bizi nifak sokmakla suçluyorlar?  Elazığ'ın mağduriyetleriyle alakalı devamlı teşekkür konuşmalarını yaptıklarına şahit olduk. Bizim İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Elazığ'ın dertleriyle dertlenmiştir. Meclise 19 soruluk Elazığ halkının maığğduriyetinin gidermek için güzel bir önerge vermişytir. Bu bizim il teşkilatımızın bir çalışmasıdır. Buna teşekkür etmek yerine bizi esefle kınamışlardır."