'Derhal Soruşturma Başlatılmalıdır'

Gürsel Erol, Son birkaç gündür ulusal medyada gündeme gelen, belediyeler aracılığıyla yurtdışına gönderilen ve geri dönmeyen kişilerle ilgili sorgulanması gereken bir kaç yönü var.

'Derhal Soruşturma Başlatılmalıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir anlamda “insan kaçakçılığı” olan bu iş için çevre konusunda Almanya’da eğitim alma kılıfı uydurularak kamu kurumu olan belediyeler aracı yapılmış, bu kişilere belediyeler üzerinden “Gri/Hizmet Pasaportu” alınması sağlanmıştır.

İddialarla ilgili İçişleri Bakanlığı ilgili belediyelere derhal soruşturma ve inceleme başlatmalı, aynı zamanda bu konuya muhatap belediye başkanları görevden alınarak haklarında adli işlemlere başlanmalıdır.

Aylardır gizlenen bu olaya dair sorulması gereken asıl soru,  kamu kurumu olan belediyelerin  bu kadar basit ve sıradan gerekçelerle belediye personeli bile olmayan bu sayıda insanı Türkiye Cumhuriyeti’nin Hizmet Pasaportu ile yurt dışına nasıl gönderebildiği, ilk Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nde ortaya çıkan ve başka belediyelerde de görülen bu olaya dahil kişilerin FETÖ gibi terör örgütleriyle bağlantısı olup olmadığı araştırılmalıdır.