Dev Şirketlerden Uçan Taksi Firmasına Yatırım!

Elektrikli uçan arabalar geliştiren bir İngiliz şirketine, Microsoft ve American Airlines'tan yatırım desteği geldi. Henüz test uçuşu bile gerçekleştirilmeyen uçan taksiler için, 1000 adet ön sipariş alındı.

Dev Şirketlerden Uçan Taksi Firmasına Yatırım!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

American Airlines, İngiltere merkezli Vertical Aerospace adlı "startup" şirketine kentlerin üzerinde uçmak için tasarlanmış 1 milyar dolar değerinde 250 dikey kalkış uçağı için ön siparişi verdiğini açıkladı.
1000 ADET ÖN SİPARİŞ VERİLDİ
Vertical Aerospace ise American Airlines, Virgin Atlantic, Microsoft ve Avalon gibi şirketlerden 4 milyar dolar değerinde sıfır emisyonlu VA-X4 dikey kalkış uçağı için 1000 adet ön sipariş aldığını duyurdu.
SAATTE 320 KİLOMETRE VE TAMAMEN SESSİZ
Şirket, ayrıca özel amaçlı bir satın alma şirketi ile birleşerek New York borsasında halka açılarak işlem görmeye başlayacağını bildirdi.

Şirkete göre, VA-X4 isimli uçan araba saatte 320 kilometrenin üzerinde hızla uçacak ve uçuş sırasında neredeyse hiç ses duyulmayacak.
İLK UÇUŞU BU YIL OLACAK
160 kilometreden fazla menzile sahip olan aracın bir prototipi şu anda üretiliyor ve ilk test uçuşunun bu yıl içinde yapılması planlanıyor.