'Devletimizle Gurur Duyuyoruz'

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Elazığ depreminin yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada depremde hayatını kaybeden 41 canın acısını hala yüreklerinde hissettiklerini belirterek, depremin 3. yıl dönümünde onları rahmetle andıklarını söyledi.

'Devletimizle Gurur Duyuyoruz'

Elazığ Valisi Ömer Toraman, 24 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen 6.8'lik depremin 3. yıldönümü kapsamında yayımladığı mesajda, hayatını kaybeden 41 canın acısını hala yüreklerinde hissettiklerini belirterek, depremin 3. yıl dönümünde onları rahmetle andıklarını söyledi.

Vali Toraman, kentte büyük hasara neden olan depremin yaralarını devlet eliyle sarmayı başardıklarını belirterek, kentin yeniden ihyası için merkezde, ilçelerde ve köylerde son 3 yılda yürütülen çalışmalarla depremin bıraktığı izlerin bir bir silindiğini belirtti.

'Devletimizle Gurur Duyuyoruz'

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ELAZIĞ'LA YAKINDAN İLGİLENDİ"
Depreminin ardından devlet ve milletin seferber olduğunu, bütün vatandaşlara destek sağlandığını belirten Vali Toraman açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

"Afet sonrası arama, kurtarma ve ilk yardım faaliyetleri büyük bir başarıyla icra edildi. Bu başarıda şüphesiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Elazığ ile birebir yakından ilgilenmesi ve bakanlarımızın doğrudan mahallinde meseleleri sevk ve idare etmelerinin büyük bir payı oldu. Bu noktada özellikle Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza bütün Elazığlı hemşerilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Barınma meselelerinin çözümünde de süratle inisiyatif alınmış, çok kısa sürede çadır kentler ve bunun müteakibinde geçici barınma merkezleri inşa edildi. Tabii esas olan yıkılan ya da ağır hasar alan konutların yıkılması ve bunların tekrar inşası faaliyetiydi."

'Devletimizle Gurur Duyuyoruz'

"DEVLETİMİZLE GURUR DUYUYORUZ"
Depremzedeler için Elazığ'ın muhtelif yerlerinde modern ve depreme dayanıklı yeni yaşam alanları oluşturulduğunu, kentin dört bir yanında yükselen yeni konutlarla eski ve güvensiz yapı stokunun bertaraf edildiğini aktaran Vali Toraman; "Elazığ'da çok büyük bir hamle çok kısa sürede hayata geçirildi. Şu ana kadar Elazığ genelinde 21 binin üzerinde vatandaşımıza konutlarını teslim ettik. Kalanların inşası sürüyor. Onlar da tamamlandıkça vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Bu kadar çok konutun kısa sürede inşa edilmesi Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve milletinin büyüklüğünü işaret ediyor, bu yüzden devletimiz ve milletimizle gurur duyuyoruz. 24 Ocak depreminden sonra ülkemizde farklı büyüklüklerde yeni depremler ve afetler meydana geldi. Elazığ depreminde olduğu gibi diğer bütün afetlerde devletimiz vatandaşımızın yanında oldu. Artık Türkiye'de bir afet olduğunda hiçbir zaman 'devlet nerede' yakınmasını duymadık çok şükür."

'Devletimizle Gurur Duyuyoruz'

"VATANDAŞLARIMIZ YENİ BİR HAYATA BAŞLADI"
Yeni inşa edilen konutlarda vatandaşları yeni bir hayata başladığını aktaran Toraman, yeni yapı stoklarının deprem ve diğer afetlere karşı yüksek güvenlik sağladığına dikkati çekerek; "Geçtiğimiz günlerde yine Sivrice merkezli 4,9 şiddetinde bir deprem oldu, çok şükür hiçbir hasar almadı konutlarımız. Burada yapı stokunun günün şartlarına, tekniğine uygun hale gelmesinin büyük katkısı olduğunu görüyoruz. Kentsel dönüşüm ve rezerv alanlarda inşa edilen yeni konutlarda artık vatandaşlarımız huzur ve güven içerisinde. Olası depremlere karşı herhangi bir endişe taşımadan hayatlarını sürdürecek." diye tamamladı.

'Devletimizle Gurur Duyuyoruz'