Dikkat, Çocuğunuz Sınıfta Kalabilir!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıfta kalınmadığı için eğitimde önemli ölçüde seviye düşüklüğünün olduğunu belirterek gelecek öğretim yılında ortaokul ve liselerde yeniden sınıf tekrarı uygulamasının başlayacağını söyledi

Dikkat, Çocuğunuz Sınıfta Kalabilir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıllarda eğitimde yapılan yeni düzenlemeler kapsamında sınıfta kalma olarak da bilinen sınıf tekrarı kaldırılmıştı.

Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un verdiği bilgiye göre yeni uygulama katkı sağlamadığı gibi eğitimde önemli ölçüde seviye düşüklüğüne yol açtı. Selçuk açıklamasında 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren ortaokul ve liselerde sınıfta kalmayı yeniden getireceklerini belirterek bunun nedenini şöyle açıkladı:

Sınıfta kalmanın olmaması eğitimde önemli ölçüde seviye düşüklüğüne yol açtı. Dört işlemi bilmeden lise bitiriliyor. Eğitimde kalitenin daha da düşmemesi için bu sisteme son veriyoruz. Selçuk ayrıca açıklamasında liselerde ders sayısının azaltılması yönünde çalışmalar yapıldığını belirterek, “Öğrenciler fazla ders nedeniyle konularda yüzeysel kalıyor. Bunu önce pilot okullarda uygulayacağız ve sistemde köklü düzenleme yapacağız” diye konuştu.

“Yeni düzenleme için hazırlıklar tamam”

Selçuk ayrıca Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan bir diğer demecinde de sınıf geçmeyle ilgili yeni yönetmelik hakkında yeni bilgiler verdi.

"Pilot uygulamalarla başlayacağız. Hazırlıklarımız tamam, bu sene pilotunu simülasyon anlamında yaptık, gayet güzel geçti" diyen Selçuk sözlerini şöyle tamamladı: Burada, her dersten iki dönem notunun aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının 70 olması gibi şeyler var.

Böyle olduğunda kaç öğrenci yukarı çıkıyor, kaçı çıkamıyor bunun modellemesi çıktı.