Elazığ Belediyesi Bu Çağrıya Kulak Verecek Mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen bazı belediyeler bir çok noktada 'sebze, meyve satış tanzim' noktalarını kurmaya başladı. Sebze ve meyvelerin daha ucuza satılacağı bu satış noktalarının ilimizde de kurulması için Elazığ Belediyesi ne gibi adımlar atacak, merak söz konusu?

Elazığ Belediyesi Bu Çağrıya Kulak Verecek Mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara üreticiden ucuz sebze tedarikinin sağlanması talimatının ardından Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri harekete geçti. 

Başkent’te ilk etapta 15 noktaya kurulacak olan Halk Sebze Tanzim Satış Çadırları, 11 Şubat Pazartesi gününden  itibaren ürün satışlarına başlayacak. Merkez ve çevre ilçelere kurulacak satış noktaları, haftanın yedi günü açık olacak.

Komisyoncular Aradan Çıkarılacak, Fiyatlar Düşecek 

Domates, salatalık, patates, soğan, biber, patlıcan ve kabak gibi yüksek fiyatlı ürünler komisyoncuların aradan çıkarılmasıyla Sebze Tanzim Satış noktalarında düşük fiyattan satışa sunulacak.

Peki Elazığ'da Kurulacak Mı?

İstanbul'da 50, Ankara da 30 adet planlanan Tanzim Satış noktalarının  faaliyete başlamasıyla birlikte Elazığ'lı vatandaşlar "acaba tanzim satış noktaları ilimizde de kurulacak mi?" diye merak ediyor. 

Özellikle son günlerde fırsatçılar tarafından sebze ve meyvelerin fiyatlarının 3 katına çıkarılarak satışa sunulması ilimizde de vatandaşların şikayetine sebep olmuştu.

Vatandaşlar, fırsatçılara ödün verilmemesi, istediği sebze ve meyvelerin uygun fiyattan alabilmesi için Elazığ'da da bu satış tanzim noktalarının kurulmasını yetkililerden istiyor. 

"Elazığ Belediyesi Bu Çağrıya Kulak Verecek Mi?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gerekirse tanzim satışları gerekirse belediyelerimizin eliyle koyarız, en ucuz fiyatlarla buralara ürünleri getiririz.” açıklamasıyla beraber İstanbul, Ankara Büyükşehir  Belediyeleri harekete geçmiş, vatandaşların sebze ve meyveleri daha ucuza alması için tanzim satış noktalarını kurmaya başlamıştı. 

Bu kapsamda da Elazığ'lı vatandaşlar sebze ve meyveleri daha ucuza almak için Elazığ Belediyesinin de bu noktaları kurmasını ve vatandaşlara ekonomik anlamda katkı sunmasını istiyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla harekete geçerek tanzim satış noktaları oluşturup vatandaşların cebini düşünenen belediyeler kervanına önümüzdeki günlerde Elazığ Belediyesi'de katılacak mı  ve bu konuda ne gigi adım atacak, merak söz konusu...