Elazığ Belediyesi, Çocuk Korosu Oluşturacak!

Elazığ Belediyesi, çocukları kültür ve sanatsal faaliyetlere yönlendirmeye yönelik katkı çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi, Çocuk Korosu Oluşturacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Belediye Konservatuvarı Kürsübaşı ve Halk Oyunları Birimi, çocukların sanat ve müziğe ilk adımlarını atmalarını sağlamak amacıyla çocuk korosu oluşturacak.

Çocukların öz kültürünü benimsemesi içinoluşturulacak koroya çocuklar yeteneklerine göre seçilecek. Mahalli müzik ve halk oyunları dalında yetenekli olan çocuklar, Elazığ Belediye Konservatuvarı bünyesinde kurulacak çocuk korosuna kazandırılacak. 

Başvurular 12 Ekim’de Başlıyor

10-16 yaş arası mahalli müzik ve halk oyunlarına merak duyan çocukların katılabileceği çocuk korosu seçmeleri için başvurular 12 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Seçmelere katılmak isteyen çocuklar, aileleriyle birlikte bir adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdan fotokopileriyle beraber hafta içi 08.00-17:00 saatleri arasında Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurabilecek. Çocuk korosu seçmelerinin gerçekleştirileceği tarih iseKültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açıklanacak. 

‘Amaç; Çocuklarımızın Sosyal Hayatına Katkı Sağlamak’

Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kültür ve sanat alanında birçok çalışmaya imza atan Elazığ Belediyesi, çocukları küçük yaşlarda müzik ve sanatla buluşturarak onların sosyal hayatlarına katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Kültür ve musikinin ana kalıbını bozmadan küçük yaştaki çocuklara aktarabilmek ve çocukların kaliteli vakit geçirmelerine katkı sunmak hedeflenmektedir. Bu doğrultuda hayata geçireceğimiz sosyal faaliyete sanata yatkın bütün çocukları davet ediyoruz” denildi.