Elazığ Belediyesi'nde Bayram Öncesi Temizlik Çalışmaları

Elazığ Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi şehrin dört bir yanında kapsamlı temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi'nde Bayram Öncesi Temizlik Çalışmaları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha temiz bir Elazığ hedefiyle çalışan Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlama tedbirleri çerçevesinde boş kalan cadde ve sokaklarda çalışmalarını 7/24 sürdürüyor. Ekipler yaklaşan bayram öncesi rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra tarihi Harput Mahallesi’nde; park ve bahçelerde, cadde ve sokaklar ile camilerde hummalı bir çalışma başlattı.

HARPUT’TA BAYRAM HAZIRLIĞI
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, şehrin gözde tarih ve turizm merkezi Harput Mahallesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştiriliyor. Ekipler tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda Buzluk Mağarası çevresinde komple bir temizlik çalışması gerçekleştirildi.

MAHALLELERDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
Rutin çalışmalara ek olarak her hafta farklı mahallelerde gerçekleştirilen kapsamlı mahalle temizlik çalışmaları devam ediyor. Ekipler tarafından son olarak Çaydaçıra Mahallesi’nde kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildi. Cadde ve sokaklar önce süpürüldü, ardından da yıkanarak hijyen sağlandı. Parklar, duraklar ve çöp konteynerleri titizlikle temizlendi. 

CAMİLERDE HİJYEN
İbadethanelerde belli periyotlarla temizlik çalışması yapan ekipler tarafından yaklaşan bayram öncesinde de cami halıları yıkanarak, cami ve çevrelerinde hijyen sağlanıyor. Ekipler modern cihazlar yardımıyla cami halılarını yıkayarak tam bir hijyen sağlarken, lavabolar ve cami çevrelerinde de  temizlik çalışması gerçekleştiriyor. 

ÇÖP KUTULARI YENİLENİYOR
Öte yandan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin ana arterlerindeki çöp kutuları bakım,onarımdan geçiriliyor. Kullanılmayacak durumda olan çöp kutuları ise sökülerek yeni çöp kutuları ile değiştiriliyor.