Elazığ'da Camilerde Mukabele Geleneği Sürüyor

Elazığ İl Müftülüğü tarafından Camilerde Mukabele geleneği sürdürülüyor.

Elazığ'da Camilerde Mukabele Geleneği Sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazreti Muhammed (SAV) ve Hazreti Cebrail'in Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı okumaları anlamına gelen mukabele geleneği halkalarına yoğun şekilde katılan Elazığlılar, Ramazan ayı boyunca Kur'an-ı Kerim’i hafızlardan dinlemenin hazzını yaşıyor.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya geçtiğimiz gün Diyanet TV ekranlarından yaptığı açıklamada, Elazığ'da bütün camilerde mukabele geleneğinin yaşatıldığını hatırlatarak, vatandaşların gösterdiği ilgiden ise memnun olduğunu ifade etmişti.

İlimizin merkezi ve büyük camilerinde Ramazan ayı boyunca çeşitli vakitlerde devam eden mukabele tilavetlerinde din görevlilerinin yanısıra hafızlık eğitimi alan öğrenciler de görev alıyor.

Altınçevre Yatılı Erkek Kuran Kursu, Harput Hamdi Başaran Kuran Kursu ve Haydarbaba Kur'an Kursları’nda hafızlık yapan öğrencilerin okudukları mukabeleler vatandaşların beğenisini topluyor.

İl Müftülüğü’nün organizasyonu ile öğle namazında Saray Camii, İhsaniye Camii, Nailbey Camii, Tevfikiye Camii, Bölge Camii ve Mevlana Camii’nde; İkindi namazında ise; İzzetpaşa Camii, Saray Cami, İhsaniye Camii ve Yeşil Camii’nde 18 hafız öğrenci mukabele programlarına iştirak ediyor.