Elazığ'da Daireler Fahiş Fiyatlarla Kiralanmaya Devam Ediyor!

Elazığ'da 24 Ocak depreminden sonra şehirdeki kiralık dairelerde yaşanan yüksek fiyatlar büyük tepki topluyor. Krizi fırsata çeviren çok sayıda ev sahibi, vicdansızlık ve merhametsizlik duygusuyla hareket ediyor.

Elazığ'da Daireler Fahiş Fiyatlarla Kiralanmaya Devam Ediyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da daireler fahiş fiyatlarla kiralanmaya devam ediyor.

Denetim mekanizması ve yasal düzenleme olmadığı için fırsatçılık yapan ev sahipleri dairelerini hak ettiği değerin iki katına kiraya veriyor. Maddi durumu yetersiz olan vatandaşlar yüksek kiralar nedeniyle ev bulmakta zorlanıyor. 

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 20 binin üzerinde bina hasar görmüş, vatandaşlar çadırlarda, konteyner kentlerde ve köylerde yaşamak durumunda kalmıştı. 

Bu süreçte TOKİ depremzedeler için yeni konut yapımına başladı ancak fırsatçılık yapan ev sahipleri dairelerini yüksek fiyatlarla kiraya vermeye başladı. Deprem konutlarının büyük kısmı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesine rağmen ev sahipleri kira fiyatlarında indirim yapmaya yanaşmıyor. 

CEZA VERİLSİN
Kentte ev ihtiyacı artarken kiralık ev arayan vatandaşlar yüksek fiyatlar nedeniyle bütçelerine uygun daire bulmakta zorlanıyor. Dairelerin hak ettiği değerin üstünde kiralandığını söyleyen vatandaşlar, "Kiralar iki, üç katına çıkmış. Kiralık ev bulamıyoruz. Ev sahipleri vicdansızlık yapıyor. Fırsatçılık yapıyor. Allah bu insanları ıslah etsin. Deprem acısını hepimiz yaşadık. Ama bu insanlarda Allah korkusu, merhamet yok. Devletimizin bu konuya el atmasını istiyoruz. Yasal bir düzenleme yapılmalı, denetim yapılmalı. Kiracıların da hakları korunmalı." diye konuştular. 

DEPREM KONUTLARI DA YÜKSEK FİYATLARLA KİRALANIYOR
Depremde evi yıkılan vatandaşlar için yapılan deprem konutları da belirli bölgelerde kiralanıyor yada satışa çıkarılıyor. İlana çıkan bir çok deprem konutunun değerinin kat kat üstünde kiralandığı görüldü. Devlete 750 TL aylık ödeme yapan hak sahipleri, konutlarını iki, üç katı fiyatına kiralayarak yüksek kazanç elde etmeye çalışıyor. Kiralık ev bulamayan mağdur vatandaşlar bu haksızlığın önüne biran önce geçilmesini istediler.