Elazığ'da Özel Hastaneler Denetleniyor Mu?

Son günlerde ülke genelinde yaşadığımız ekonomik kriz vatandaşı derinden yaralıyor. Elektrik, doğalgaz, akaryakıt ürünlerine gelen zamların ardından vatandaşın sağlıkla ilgili başvurduğu özel hastaneler de fahiş fiyatlarıyla vatandaşı canından bezdiriyor.

Elazığ'da Özel Hastaneler Denetleniyor Mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrin en büyük hastanesi olan Fethi Sekin’e uzak olduğu için gidemeyen vatandaşlar, acil durumlarda başvurdukları özel hastanelerden dertli mi dertli!

Hastane giriş ücretinin 200 TL olduğu, istenilen tetkiklerin de giriş ücretinin en az iki üç katı tuttuğunu belirten vatandaşlar, özel hastanelerin bu konuda denetime tabi tutulup tutulmadığını merak ediyor.

Özel hastanelerin acilden giriş fiyatının da son günlerde yükseldiğini dile getiren vatandaşlar, bir yandan ekonomik krizle uğraştıklarını diğer yandan ise özel hastanelerin fahiş fiyatlarından dolayı muzdarip olduklarını belirtiyorlar.

FİYATLAR EL YAKIYOR
Özel hastanelerin muayene tetkik rakamlarının oldukça yüksek olduğunu bu konuda devletin soruna acil olarak el atmasını isteyen vatandaşlar, ultrason, kan gibi tahlil ücretlerinin giriş parası alındığı için alınmamasını istiyorlar.

Haber merkezimize ulaşan bir vatandaş Elazığ’daki özel hastanelerin bu konuda tam bağımsız yetkiye sahip gibi davrandığından yakınarak, “Asgari ücret çalışanıyım. Çocuğumu bir özel hastaneye götürdüm giriş parası, tetkikler, ultrason için 600 TL para ödedim. Şimdi size soruyorum? Vatandaş bu yükün altından nasıl kalksın?” diyerek özel hastanelerin fiyat politikasından dertli olduğunu ifade etti.

Bir diğer vatandaş ise Elazığ’daki tüm özel hastanelerin muayene ücretlerinin ve tetkiklerinin oldukça yüksek olduğunu belirterek, “Özel hastanelerde gerçekleştirilen ameliyat fiyatları 10 – 15 bin TL bandında. Doktora muayene oluyorsunuz, bizi bir küçük operasyon için ilgili fiyat verme birimine yönlendiriyor. O birime gittiğimizde verdikleri rakam üç asgari ücret maaşına bedel. Vatandaş olarak zaten zor bir dönemden geçiyoruz. Devletin bu konuyu iyi irdelemesi kaçınılmaz” dedi.

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE SORUYORUZ!
Bizler de Elazığ Medya İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Cemiyeti (ELMİYAD) olarak başta İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere ilgili tüm kurumlara sesleniyoruz!

Ekonomik krizin iyiden iyiye kendisini hissettirdiği şu dönemeçte vatandaşın sağlıkla ilgili sıkıntılarda başvurduğu özel hastaneler, fiyat politikalarını hangi mantıkta belirliyor?Hastane giriş ücretlerinin yanında hekimlerin istediği tetkikler neden bu denli yüksek?
Küçük bir operasyon için dahi ilgili birimlerin vermiş olduğu fiyatlar bakanlığın denetimine tabi midir?
Bu ve buna benzer sıkıntılardan dolayı özel hastanelere gidemeyen vatandaşların bu mağduriyeti giderilecek mi?

Umarız ilgili kurumlar bu konuda üzerine düşen çalışmaları gerçekleştirir ve vatandaşların bu konudaki mağduriyeti giderilir.
Bizler ELMİYAD olarak konunun her daim takipçisi olacağımızı belirterek, vatandaşın sesini ilgili kurumlara duyurmayı sürdüreceğiz.