Elazığ'ın Ablasına Vekillik Yolu Göründü

Elazığ'da günlük olarak yayın hayatını sürdüren Haberkent Gazetesinin, yaptığı anket sonuçları kamuoyuna açıklandı. Sonuçlara göre Elazığlıların büyük sevgisini kazanan Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık, 58 bin oy alarak Milletvekili olarak seçildiği görüldü.

Elazığ'ın Ablasına Vekillik Yolu Göründü

Elazığ'da günlük olarak yayın hayatını sürdüren Haberkent Gazetesinin, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için 5000 bin kişi ile yaptığı anket sonuçları açıklandı. 

Telefonla yapılan ve 5000 kişi ile görüşülen ankette, Cumhurbaşkanlığı ile Milletvekilliği seçimlerinin Elazığ'da nabzı tutularak, seçmenin görüşü alındı. 430 bin seçmenin yaklaşık yüzde 85'i baz alınarak yapılan ankette 360 bin seçmen üzerinden hesaplama yapıldı. 

58 BİN OY İLE YASEMİN AÇIK!
İlimizde en çok merak edilen konuların başında gelen Milletvekilliği dağılımının nasıl şekilleneceği sorusuna ise Elazığlılar net ve açık cevap verdi. 

Anket verilerine göre, özellikle kamuoyunun yakından tanıdığı ve her kesim tarafından büyük takdir toplayan Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık'ın 58 bin 104 oy aldığı ve yüzde 16.14 ile Milletvekili olarak çıktığı görüldü. 

Öte yandan ankete göre Elazığ'da bazı siyasi partilerin milletvekili yüzdelik dağılımı ise şu şekilde oluştu; 

AK Parti yüzde 34.72, 

CHP yüzde 16.68,

MHP yüzde 11.30,

İYİ Parti yüzde 6. 56 

Yeniden Refah Partisi yüzde 1.90

CUMHURBAŞKANLIĞINDA ERDOĞAN ÖNE ÇIKTI!
Anket sonuçlarına göre ilimizde Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yüzde 63. 26 olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 31.20 ile Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 3. 64 ile Sinan Ogan ve yüzde 1.90 Muharrem İnce'nin oy aldığı görüldü.

Elazığ'ın Ablasına Vekillik Yolu Göründü