Elazığ'ın Psikolojisi Bozuldu

2020 yılının ilk ayında yaşanan 6.8'lik deprem ve ardından yaşanan koronavirüs salgını Elazığlı vatandaşların psikolojisini alt üst etti...

Elazığ'ın Psikolojisi Bozuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem ve ardından ortaya çıkan koranavirüs salgını Elazığ halkının sağlığını olumsuz etkiledi. 

Depremin yıkıcı ve korkutucu etkisini yaşayan binlerce vatandaş, ölümcül virüsle de karşı karşıya kalınca psiklojik sorunlar yaşamaya başladı. 

Aylardır korku, panikve tedirginlik içerisinde yaşayan Elazığ halkı, yaşadığı bu sıkıntıları giderebilmek yada hafifletebilmek için psikiyatri tedavisi almaya başladı. 

Yaptığımız araştırmaya göre, deprem gününden buyana hastanelerde en çok başvuru yapılan servislerden biri psikiyatri bölümü oldu. Hastanelerin yanısıra bir çok vatandaş da özel hizmet veren psikologlardan destek aldı. 

Ruhsal ve bedensel çöküntü yaşayan hastaların tedavisinde özellikle terapi yöntemleri uygulanırken, bazı vatandaşların tedavisinde ise ilaç yöntemine gidildi. 

Edinilen bilgiye göre Elazığ'da son 7 ayda yaklaşık 100 bin kutu deprasyon ilacı satıldı. 

Kentteki psikiyatri hastalarının sayısı net olarak bilinmese de, Ocak - Temmuz döneminde tüketilen depresyon ilaçlarının miktarı toplumda yaşanan sağlık sorununu ortaya çıkardı.