Elazığ'ın Yöneticilerinden Darbe İmalı Bildiriye Tepki

Elazığlı siyasetçiler, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili bildiri yayımlayan emekli amirallere tepki gösterdi.

Elazığ'ın Yöneticilerinden Darbe İmalı Bildiriye Tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emekli Amiral Ergun Mengi’nin başını çektiği 103 Emekli Amiral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politikalarına, hükümete ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik skandal bir bildiri yayınladı. Yayınlanan bu skandal bildiriye Elazığ il yöneticilerinden sert bir şekilde tepki yağdı.

YIRIK: DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE KARŞI YAPTIKLARI EDEPSİZLİKTİR

Elazığ Valisi Erkaya Yırık yaptığı açıklamada, “Devletimize, milletimize, demokrasiye ve hükümetimize sonuna kadar sadık ve bağlıyız.

Sebepsiz bahane ve hezeyanlar üzerinden yapılan açıklama tam manasıyla; geçmişte taşıdıkları sıfatların, devletin ve milletin verdiği şerefin farkında olmayanların, demokrasiye, hukuka, devletimize ve milletimize karşı yaptıkları edepsizliktir” ifadelerini kullandı.

BULUT: MİLLETİN VESAYETE 15 TEMMUZ GECESİ NOKTAYI KOYDUĞUNU KAVRAYAMIYOR

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut da, “Vesayet artığı bir avuç konforlu takavut amiral eski özlemlerini yeni bir bildiriyle imza altına almışlar. Bildiri ile hizaya çekmeyi hala etkili bir yöntem olarak görenlerin aklı milletin vesayete 15 Temmuz gecesi noktayı koyduğunu kavrayamıyor. Akıl tutulması...” dedi.

BALIK: MİLLET SİZE 15 TEMMUZDAKİ GİBİ YİNE YENİDEN HADDİNİZİ BİLDİRİR

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık ise, “Emekli Amiraller eski günlerini özlemiş olacakki eski alışkanlıkları ile Hükümete ayar vermeye, parmak sallamaya kalkmışlar. Ne Türkiye sizin özlem duyduğunuz Ülke nede bu Millet tanklarla korkutacağınızı sandığınız Millet Size 15 Temmuzdaki gibi yine yeniden haddinizi bildirir” ifadelerine yer verdi.

AĞAR: MİLLET İRADESİNİ HEDEF ALMASI HADSİZLİKTİR

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “Birkaç emekli amiralin  ‘bildiri’ yayınlayarak millet iradesini hedef alması hadsizliktir. Kimse millet iradesinden daha üstün değildir. Türkiye milli iradeye meydan okunacak bir yer değildir. Bunu düşünenlere HodriMeydan” diye ifade etti.

DEMİRBAĞ: TÜRKİYE'YE KİMSE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEK

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ da, “Vesayeti özleyen haddini bilmezler kendilerini milletin üstünde görerek Türkiye'yi karanlığa geri götürmeye çalışıyor. 15 Temmuz'da milli iradenin üstünde başka bir güç olmadığını gösteren bu millet ve bu lider var oldukça, Türkiye'ye kimse diz çöktüremeyecek. HaddiniziBilin” diye ifade etti.

ŞERİFOĞULLARI: EN İYİ BİLDİRİYİ MİLLET YAZAR MİLLET!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise, “Çürümüş düşüncelerinizin ürünü darbeler ve bildiriler ile hükümete ayar verme devri bitti. Bu ülkeyi de, hükümeti de, milli iradeyi de sizlere yedirmeyeceğiz! Unutmayın, en iyi bildiriyi millet yazar millet! HaddiniziBilin hodrimeydan” şeklinde konuştu.

YILDIRIM: CUNTA ARTIKLARINA BU ÜLKEDE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da, “Cunta artıklarına bu ülkede fırsat vermeyeceğiz. 15 Temmuz'daki gibi biz ölümüne, ölümüne...” şeklinde ifade etti.

IŞIKVER: KONU DEMOKRASİDİR

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin paylaşımına retweet yaparak, “103 emekli amiralin ortak imzalı yayımlamış oldukları anti demokratik ve tehditvari, aynı zamanda vesayetçi bildiriyi Milliyetçi Hareket Partisi nefretle lanetlemekte ve reddetmektedir.

Bu kapsamda partimizin görüşü olarak derhal alınması gereken önlemler şu şekildedir: Muhtıra tarzında hazırlanarak gece yarısı servisi yapılan bildiride imzası bulunan amirallerin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik hakları kaldırılmalı, emekli maaşları kesilmelidir. A

çıklanan bildirinin çok yönlü adli ve idari soruşturması yapılmalıdır. Ayrıca 103 vesayetçi amiralin imzasıyla yayımlanan bildirinin arkası ve önü kararlılıkla araştırılmalı, bu rezaletin içinde kimlerin olduğu tevsik ve tespit edilmelidir.

Konu vatandır, konu demokrasidir, konu milli iradedir. Taviz veya gecikmenin bedeli hiç kuşkusuz ağır olacaktır” şeklinde açıklama yaptı.