Elazığ Kolordu'da 70 İşçi, İşten Çıkarılıyor!

8.Kolordu Komutanlığına bağlı yemekhanelerde çalışan yaklaşık 70 işçinin sözleşmeleri 1 Temmuz 2019 itibarıyla fesih ediliyor.

Elazığ Kolordu'da 70 İşçi, İşten Çıkarılıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hizmet süreleri 6 ile 12 yıl arasında olan 70 işçi, 8. Kolordu komutanlığına bağlı yemekhanelerden 1 Temmuz itibariyle çıkarılacak. ÖZ-İŞ Sendikası Elazığ Şube başkanı Sezai Top, Ak Parti Elazığ Milletvekillerinden yardım beklediklerini söyledi.

ÖZ-İŞ Sendikası Elazığ Şube başkanı Sezai Top, “2016-2019 yılları arasında ihaleyi alan TUĞRA-SAN yatırım LTD. ŞTİ. firması üç yıllık ihale karşılığında yıllardır çalışan personelin hak etmiş olduğu tazminatlarını banka hesaplarına yatıracağını ve elden tekrar firmasına iade etmesi karşılığında personelin işe alınacağını, tazminatı geri vermeyenlerin ise 1 Temmuz itibarıyla iş akdinin sone ereceğini sözlü olarak tebliğ etmiştir. Bu adaletli bir davranış değildir.  Bunun karşılığında 8. Kolordu komutanlığına iş kur üzerinden elaman alımı iş başvurusu alınmış olup mevcut personelin işine son verecektir. Yıllardan beri alın teri ile ekmeklerini kazanan 70 işçinin sözleşmelerinin fesih edilmesi hem adaletli hem de vicdani bir davranış değildir. Bu konuda Ak Parti Elazığ Milletvekillerinden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Top, sürecin devam etmesi halinde 1 Temmuz Pazartesi günü İŞKUR önünde toplanıp basın açıklaması yapacaklarını söyledi.