Elazığ Protokolü Gazeteciler Gününü Unutmadı

Elazığ Protokolü,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayarak gazetecileri unutmadı...

Elazığ Protokolü Gazeteciler Gününü Unutmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İl Protokolü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
“Dünyada ve ülkemizde teknolojik alanlarda yaşanan gelişmeler, bilgi ve iletişim teknolojileri alanlarını çeşitlendirerek kendisini göstermiştir. Toplumun aydınlatılması, haber alma hakkının korunması, kamuoyunun tarafsız ve doğru bilgilendirilmesi noktasında gazetecilerimiz önemli bir sorumluluk üstlenmektedir. Bu anlayışla halkımızı bilgilendirmenin yanı sıra ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesine ve kalkınmasına çalışmalarıyla önemli katkılar sağlayan basın mensuplarımızın bugüne kadar gösterdikleri gayreti ve üretkenliği bundan sonrada aynı hassasiyetle yerine getireceklerine yürekten inanıyorum. Bizlerle sürekli beraber olan, destek veren değerli basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık ve başarılar dilerim” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
“Gazetecilik mesleğinin demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirterek, "Demokrasi için hayati bir fonksiyon icra eden basın, bireylerin gerçek, doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasına aracılık etmekte, sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasına katkı sağlamaktadır. Basın kuruluşlarımız ve basın çalışanlarımız, ülkemizde bireylerin ve toplumun Anayasa ile güvence altına alınan haber alma hürriyetinin ve hakkının stratejik bir ayağını teşkil etmektedir. Basın sektöründe emek harcayan, hakikatin savunuculuğunu ve temsilciliğini yaparak demokrasiyi güçlendiren gazeteciler bu yönüyle önemli bir görev üstlenmektedir. Bu vesile ile kamuoyunun en iyi şekilde aydınlatılması ve doğru bilgilendirilmesi için gece gündüz demeden görevlerini başarı ile yapan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Elazığ AK Parti Milletvekili Sermin Balık’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
“Demokrasimizin temel taşlarından olan basın; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Günümüz medya teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medya etkinlik alanını genişletmiş, tarafsız habercilik anlayışını daha önemli hale getirmiştir. Çeşitli görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde süzgeçten geçirerek, özgürlüğünün getirdiği hak ve sorumlulukların ve etik kuralların bilincinde hareket edip, kamuoyuna bilgi sunan basın, toplumun bilinçlenmesinde, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde, birlik ve beraberliğin sağlanmasında da önemli rol oynamaktadır. Yerel basınımızın, Aziz şehir Elazığ’ın, ilçelerimizin ve bölgemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi,  kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ile projelerin vatandaşlarımız ile paylaşılmasında ve kamuoyu tarafından doğru şekilde anlaşılmasında önemli katkıları bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, kamuoyunu bilgilendirmek adına objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı değerlerini içerisinde bulundurup, kamu yararını gözeterek görevini özveriyle ifa eden Elazığ’daki gazetecilerimiz başta olmak üzere, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, ebediyete irtihal etmiş gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın mesajı;
“Toplumun haber alma hakkının karşılanması ve bilgilendirilmesi noktasında çok önemli bir konumda yer alan basınımız, demokratik kültürümüzün vazgeçilmez bir unsurudur. Günümüzde gelişen teknoloji ışığında enformasyon alanında da çok önemli bir dönüşüm süreci başlamış ve basınımızın doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik çalışmaları çok daha önemli bir noktaya ulaşmıştır. 
Her türlü koşul ve şart altında, mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini ifa eden tüm basın mensuplarımıza özverili gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. 
Şehrimizin gelişimi ve tanıtımı noktasında birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduğum tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
“Demokrasimizin en temel unsurlarından biri olan basın; kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesinde, temel hak ve hürriyetlerin savunulmasında önemli bir yere sahiptir. Basın; kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlarken, toplumsal bilinci ve kamu yararını gözetir. Basın bunun yanı sıra, millî meselelerde gerekli hassasiyeti göstermekte özverili davranır. Demokrasimizin gelişimine katkı sağlayan bu görevleri tüm koşullarda en layıkıyla yerine getirmek için gece gündüz çalışan gazeteciler, en kutsal mesleklerden birini zor şartlarda yerine getirmektedirler. Çalışan gazeteciler; toplumun doğru, tarafsız ve güvenilir haber alması için 24 saat demeden fedakârca mesleklerini icra etmektedirler. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Basın, milletin genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete gereksindiği fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir.’ sözlerinden de anlaşılacağı gibi basının, toplumun aydınlatılmasında ve ifade özgürlüğünün temin edilmesinde önemli bir sorumluluğu vardır. Sadece ülkemize özgü olan ve 10 Ocak 1961’den beri kutlanan, matbaa çalışanından muhabirine, editöründen yayın yönetmenine kadar tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Bu vesileyle, gazetecilik görevini yerine getirirken hayatını kaybeden gazetecileri de saygıyla anıyorum” dedi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
“Her türlü şartta görevlerini yerine getiren, mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için fedakarca çalışan gören gözümüz, işiten kulağımız gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. 

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver'in Kutlama Mesajı;
“Dünya ve ülke gündemine ait gelişmeleri, kamuoyuna aktararak toplumun haber alma ve bilgilendirme ihtiyacını karşılayan gazetecilik mesleği, sorumluluk gerektiren, zor fakat en onurlu mesleklerden birisidir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak, önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler. Basın mensuplarımızın en önemli vasıfları, gücünü halktan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtmalarıdır. İlimizde bu mesleği yerine getiren gazeteci arkadaşlarımız, yaptığımız çalışmaları doğru ve hızlı bir şeklide aktarılması noktasında bizlere destek olmakta, yaptıkları haberlerle ilimizin tanıtımına önemli katkılar sunmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle basın-yayın kuruluşlarının tüm çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü, meslek hayatlarında başarılar dilerim.”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
“Günümüzün en dinamik mesleklerinden birini icra eden gazetecilerimiz; toplumun bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve doğru haber alma ihtiyacının karşılanması gibi çok önemli bir görevi yerine getirmekte ve ciddi bir sorumluluğu üstlenmektedir. Günümüzde anında iletişimin hayati önem taşıması nedeniyle aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle gazetecilerimizin görevlerinin önemi daha da artmıştır.  Bununla birlikte ülkemizin, bölgemizin ve ilimizin; sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi için yürütülmekte olan çalışmalar ile projelerin paylaşılmasında ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde gazeteci dostlarımız önemli katkılar sunmaktalar. Basın düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün, demokrasinin temel taşlarından ve vazgeçilmez unsurlarındandır. ilkeli gazetecilikle toplumda barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesine de büyük katkılar sunulmaktadır. Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı çerçevede görevlerini ifa eden basınımız, toplum nezdinde büyük saygınlığa haizdir. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasına ve güçlenmesine katkı sağlayan, beklentilerin gündeme taşınması ve çözüme kavuşturulması noktasında bizlere yardımcı olan başta Şehrimizde ki gazeteci Ağabeylerimiz, kardeşlerimiz olmak üzere, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik eder, mesailerinde kolaylıklar, görevlerinde üstün başarılar dilerim” dedi.

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
“Yazılı olarak yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar. Büyük bir özveriyle mesleklerini en iyi şekilde yerine getirme çabasında olan değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun. Bu vesileyle basın şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
“Halkın gözü ve kulağı olan, zor şartlar altında çalışan basın sektörünün emekçileri, değerli arkadaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum. Gazetecilik onurlu ve çok anlamlı sorumluluklar taşıyan bir meslek. Bu işe gönül veren arkadaşlarımızın yaşadıkları zorlukları, gece gündüz verdikleri emeği toplum olarak takdir etmememiz olanaksız. Basınımız, geçmişten günümüze kadar önemli bir gelişme göstererek, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün artırmakta olup demokrasimizin güçlenmesine katkılar sağlamaktadır. Bu gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir.  Elazığ Basın tarihi Milli Mücadele ile birlikte başlamış ve bugüne kadar kesintisiz gelmiştir. Bu birikim sayesinde bir kültür ve sanat şehri olan Elazığ’ın en güçlü yönlerinden biri sahip olduğu medya gücüdür. TV kanallarımız, Gazetelerimiz, Radyolarımız, İnternet Haber Sitelerimiz ve Dijital TV kanallarımız ile Elazığ bulunduğu coğrafyada bu anlamda en gelişmiş il konumundadır. Üç ayrı Cemiyet ve Dernek çatısı altında örgütlenmiş olan Elazığ Medyasının son yıllarda gazetecilik, televizyonculuk, radyo yayıncılığı, internet haberciliği gibi alanlarda önemli yatırımlar yapmış ve gelişmeler göstererek ülkemizde saygın bir yere gelmesi de bizleri ayrıca gururlandırmaktadır. Şehrimizin gerek ekonomik gerekse sosyal olarak geldiği noktada basın kuruluşlarımızın katkısı azımsanmayacak derecede büyüktür. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Atatürk'ün 'Basın bir milletin müşterek sesidir' ilkesinden hareketle, basın ahlak esasları çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir kez daha içtenlikle kutluyor, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum” dedi.

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ; 
"Gazetecilik mesleğinin, demokrasinin olmazsa olmaz yapı taşlarından biri olduğunu belirten Başkan Dumandağ mesajında şu ifadelere yer verdi “ Her zaman kamuoyunu doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirmek adına mücadele veren gazetecilik mesleğinin temelinde, fedakârlık vardır. Bu fedakârlık kimi zaman ailesinden uzakta, kimi zaman yağmurda çamurda ve kimi zamanda ölümün gölgesinde görev yapmayı gerektirmiştir.
O yüzden demokrasi kültürümüzün en önemli yapı taşlarından birisi olan yerel ve ulusal medya kuruluşlarımız ve çalışanları, sorumluluklarının bilincinde olarak hem demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkılar sunmuştur.
Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır.’ sözüne istinaden memleketimiz için gördüklerini, düşündüklerini ve bildiklerini samimiyetle yazan, milletimizin ortak sesi kulağı olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil eden,  tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum."

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan; 
"Basın ve medyamız toplumun tarafsız, hızlı ve doğru bilgilendirilmesi adına önemli bir görev ifa ediyor. Bu anlamlı görevi yerine getiren tüm gazetecilerimize sevgi ve muhabbetlerimi iletiyorum. Bu duygularla haber peşinde koşan, doğru haberin aktarılması için gece gündüz demeden emek veren tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum."

Aile Sosyal Hizmet ve Sağlık İşçileri Sendikası Bölge Başkanı Ahmet Deniz Gürtürk’ün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
“Pandemi ve Deprem dolayısıyla zorlu şartlar altında cefakârca görev yapan bölgemizin sorunlarını ve sıkıntılarını korkusuzca dile getirerek halkımızla paylaşan,  ilimizin gelişmesinde ve kalkınmasında önemli bir yapı taşlarından olan Gazetecilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlayarak tüm basın ordusuna başarılar dilerim” dedi.

Kamu Sağlık Sen Genel Başkanı Ümit Karataş’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
“Kamuoyunun ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde haber alma hakkına katkı sunmak adına bazen canları pahasına büyük özveri ve emekle gazetecilik mesleğini yapanların ekonomik, sosyal ve mesleki konularda hak ettikleri imkanlara kavuşturulmasının sağlanması gerekmektedir. Yapılacak kanun ve düzenlemelerle, çağdaş medyanın hukuki altyapısı oluşturulmalı ve güçlendirilmelidir. Kamu Sağlık-Sen olarak, Basınımıza gerek Kamuoyunun doğru ve tarafsız haber almasında, gerekse de Sağlık Çalışanlarının hak ve talepleri noktasında verdiğimiz Sendikal mücadelemizde her zaman yanımızda olan, çalışanların sesini kamuoyuna duyurmada üstlendikleri misyon ve sağlık alanında yaşanan şiddet olayları karşısında sağlık çalışanları açısından objektif bakış açısı ile kullandıkları dil ve üslup noktasında gösterdikleri duyarlılık için teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Bu duygu ve düşüncelerle, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sosyal haklarına kavuşturulması konusunda sendika olarak tüm medya mensuplarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyor, çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” dedi.

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş’un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
“Hakkaniyet sahibi ve ahlaki sorumluluk ilkesiyle çalışan gazeteciler, kamuoyunun haber alma hakkı ve doğru bilgilendirilmesi hususunda milletimizin müşterek sesi olarak millî birliğin sağlanması, hak ve özgürlüklerin korunması gibi önemli bir görevi ifa etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle; bu mesleğe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir yaşam diliyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbî duygularımla kutluyorum” dedi.

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
“Dayanışma ve güçlerimizi birleştirme günü olarak değerlendirdiğimiz 10 Ocak Gazeteciler Günü'nün, mesleki mücadele gücümüzü ve azmimizi arttıran anlamlı bir gün olmasını yürekten diliyorum. Ben bütün meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Bu kutsal mesleği icra ederken şehit düşenleri ve çeşitli nedenlerle ebediyete intikal eden meslektaşlarımızı da sevgi, saygı, özlem, minnet ve rahmetle anıyorum. İçinde bulunduğumuz zorlu dönemin bir an önce sona ermesi, gazetecilerin hak ettikleri güvencelere kavuşturulması, haklarının ve hukuklarının yeniden elde edilmesi ve mesleğin itibarının yeniden sağlanmasıdır. Dayanışma ve güçlerimizi birleştirme günü olarak değerlendirdiğimiz bu 10 Ocak Gazeteciler Günü'nün de mesleki mücadele gücümüzü ve azmimizi arttıran anlamlı bir gün olmasını yürekten diliyorum” dedi.

Asrın İş Adamları Derneği Elazığ Şube Başkanı Abdulkerim Yılmaz’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
"Gazetecilik fedakarlık, sorumluluk isteyen ve zor şartlar altında yapılan önemli bir meslektir. Meslek ilkeleri ve değerlerini ön planda tutarak kamuoyunu doğru bilgilendiren, görevlerini büyük bir emek ve hassasiyetle yerine getiren basın mensuplarımızın çalışmaları takdire şayandır. Toroslarımızın, kentimizin gelişmesinde, hemşehrilerimizin doğru habere ulaşmasında katkılar sunan değerli basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. 10 Ocak 1961 de 212 Sayılı kanun ile yürürlüğe girerek kutlanmaya başlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde tüm basın camiasının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, huzur ve başarılar diliyorum” dedi.

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm’ün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
"Basın, toplumsal bilinci artırmak, kamu yararının tesisi ve doğru bilgi akışını sağlamak açısından önemlidir. Teknoloji ve bilişim sektöründeki gelişmelere bağlı olarak, yazılı basının yanı sıra internet gazeteciliğinin de günlük hayatın merkezinde konumlanmaya başlaması, okuyucuların 7/24 kesintisiz bir şekilde haberlere erişebilmesi, yeni bir çağın öncüsü olmuştur. Demokrasimizin gelişmesi ve toplum bilincinin oluşturulmasında katkıları göz ardı edilemeyecek derecede olan, zaman mefhumu gözetmeden, her koşulda büyük bir fedakârlık ve özveri ile vatandaşlarımızın doğru ve eksiksiz habere ulaşması için çalışan gazetecilerimizin çabaları her türlü takdirin üzerindedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Elazığ'ımızın değerli basın mensupları başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal eden gazetecilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum" dedi.

AK Parti Elazığ Tanıtım ve Medya Başkanı Eczacı Sencer Selmanoğlu’nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
“Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmak, başta basın camiasının olmak üzere hepimizin önceliği olmalıdır. Farklı görüş ve düşünceleri nesnesel bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde dolayısıyla da barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde büyük payı vardır.  Toplumsal gelişmemizde, demokrasimizin sağlıklı işlemesinde hayati bir sorumluluk üstlenen basın mensuplarımızın, görevlerini çağdaş imkanlarla ve daha verimli şekilde yerine getirebilmelerine büyük önem vermeliyiz. Basın mensuplarının haklarının korunması ve çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre güncelleştirilmesi ve iyileştirilmesi toplum olarak önceliklerimiz arasında yer almalıdır. Basın mensuplarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıl dönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, basın meslek ahlak ilkelerine bağlı, tarafsız, kamu yararını her şeyin üstünde tutan ve özel hayata saygılı bir anlayışla çalışmalarını sürdüren bütün basın mensuplarının çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Ahmet Saraç’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
"Çağdaş ve katılımcı demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan basınımız, kamuoyunu bilgilendirmek, vatandaşlarımızla kurumlar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olmak, vatandaşlarımızın haber alma hakkını tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışla yerine getirmek gibi birçok önemli görevler üstlenmektedir. Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan basın mensuplarımız, ülkemizin olduğu gibi ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Basınımızın halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Bu duygu ve düşüncelerle, ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen her koşulda kamuoyunu aydınlatmak için büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cazim Bulut’un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
“Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden ve Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi gördüklerini, düşündüklerini ve bildiklerini samimiyetle yazan Elazığımız’ın basın sektöründe hizmet veren siz değerli basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bütün samimiyetimle kutluyor, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Türk Ziraat Yüksek Mühendisler Birliği İl Temsilcisi Vedat Demirbağ’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
"Gazetecilik, toplumun haber alma özgürlüğüne açılan kapıdır. Gazeteci ise bilgisi, yeteneği ve farkındalığı ile yapmış olduğu görev ile toplumla haber arasındaki bağı kuran köprüdür. Günümüzde gazeteci, yapmış olduğu görev nedeni ile toplumun bilinçlenmesi, farkındalığının gelişmesi, gelişen ve değişen dünyadan haberdar olmasına vesile olması nedeni ile toplumsal bir görev yapmaktadır. Bu vesileyle şehrimizin siz değerli basın mensuplarının 10 Ocak çalışan Gazeteciler Gününü kutluyoruz" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
“Toplumun haber alma ihtiyacını yerel ve ulusak platformda zor şartlarda fedakârca karşılayan yerel ve ulusak medya mensuplarının özel günlerini 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, zorlu ve meşakkatli görevlerinde başarılar dilerim” dedi.