Elazığ Stadına Kavuşuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan, Elazığ'ın yanı sıra bölgeye hizmet verecek UEFA ve FIFA standartlarındaki 20 bin 23 seyirci kapasiteli stadın yüzde 65'i tamamlandı.

Elazığ Stadına Kavuşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın stat hasreti Yıl sonunda sona erecek.
EREN: HEDEFİMİZ, YILSONUNA KADAR HİZMETE AÇILMAK
Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, "Bu stadyumu Elazığlılar uzun süredir bekliyordu. Burası sadece futbol oynanan değil yaşayan bir stadyum olacak. Elazığ'a Cumhuriyet tarihinden bugüne en büyük spor yatırımını yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığınca kent merkezindeki Kültür Mahallesinde bulunan 52 dönüm alanda inşası süren, Elazığ'ın yanı sıra bölgeye de hizmet verecek 20 bin 23 seyirci kapasiteli stadyumda fiziki gerçekleşme yüzde 65'e ulaştı. Stadyumda kütüphane, 6 cep salon, halter, bilardo, sabit bisiklet, tekvando, boks, güreş, badminton, basketbol ve voleybol gibi branşlarda spor yapılmasına olanak sağlayan çok amaçlı alanlar yer alırken, yanında 2 bin 623 kişi kapasiteli spor salonu, idari bina ile 480 araçlık açık ve kapalı otopark bulunuyor. Yıl sonuna kadar hizmete açılması hedeflenen tesiste, 7 gün 24 saat sosyal ve sportif faaliyet yapılabilecek.Salgın nedeniyle kısmen aksayan çalışmaların Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, valilik, belediye ve milletvekillerinin gayreti ile hız kazanacak” dedi.

EREN: GENÇLERİN 7 GÜN 24 SAAT SOSYAL VE SPOR ANLAMINDA FAALİYETLER YAPABİLECEKLERİ BİR ALAN OLACAK
Eren, ilde spora ilginin yüksek olduğunu vurgulayarak, "Bu stadyumu Elazığlılar uzun süredir bekliyordu. Burası sadece futbol oynanan değil yaşayan bir stadyum olacak. Elazığ'a Cumhuriyet tarihinden bugüne en büyük spor yatırımını yapıyoruz. Stadyumun merkezde olması nedeniyle birçok spor branşına da ev sahipliği yağacak. Stadın Elazığ ve ülke sporuna ve gençlerine büyük hizmet verecek. Stadyumun tüm spor müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Burada gençlere 7 gün 24 saat sosyal ve spor anlamında faaliyetler yapabilecekleri bir alan oluşturuyoruz. İnşaatın yüzde 65'i bitti. Hedefimiz yıl sonunda stadyumu tamamlayıp Elazığ ve ülke sporuna armağan etmek." diye konuştu.