Elazığ Stadyumu İçin 2. Ödenek Geldi

Yapımı devam eden Elazığ Atatürk Stadyumu için Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinden 30 Milyon Lira daha yüklenici firmaya aktarılırken, Mart ayı sonunda çalışmalara hız verileceği öğrenildi.

Elazığ Stadyumu İçin 2. Ödenek Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıl yıkılan ve mevcut yerinde yeniden inşa edilen Elazığ Atatürk Stadyumu için ikinci ödemek, yüklenici firma olan MYS İnşaat Anonim Şirketi’ne aktarıldı.

2019 yılı bütçesinden aktarılan 15 Milyon Liralık ödenek ile yapımına start verilen ve şu anda ise mevsim koşulları nedeniyle yavaşlayan çalışmaların Mart Ayı sonunda yeniden hızlandırılacağı öğrenildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçesinden 30 Milyon Liralık yeni  bir ödenek yüklenici firma MYS İnşaat Anonim Şirketi’ne gönderilirken, komplekste stadyum ve spor salonu temel atma işlemleri tamamlandığı ve kuzey kale arkası zemin kat tabliyesi üzerinde çalışıldığı bildirildi.
Yeni gelen 30 Milyon Liralık ödenek ile eli daha da genişleyen yüklenici firma MYS İnşaat Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Tetik, iklim şartları el verdikçe çalışmalara yoğun tempoda devam ettiklerini açıkladı.
Şu anda ilimizde bir don olayı olduğunu ve çalışmalar biraz aksadığını aktaran Tetik, Mart sonu gibi işleri hızlandırıp devam edeceklerini söyledi.

Hem stadyumun hem de spor salonunun temel atma işlemlerini tamamladıklarını ve Kuzey Kale Arkası zemin kat tabliyesi üzerinde çalıştıklarını ifade eden MYS İnşaat Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Tetik “2. Ödenek de aktarıldı. Yetkilerimize, Bakanlığımıza, sayın Valimize ve Vekillerimize teşekkür ediyorum. Bu 30 Milyonluk rakam kesin ödenek değil. Daha da arttırılabilir. Yani sadece bu rakama bağlı kalınmayacak gibi gözüküyor. İnşallah bir sıkıntı olmayacak.” şeklinde konuştu.

20 Bin seyirci kapasitesine sahip olacak Elazığ Yeni Şehir Stadyumu’nun normal şartlar altında 2021 Yılı Ağustos Ayı’nda tamamlanması hedefleniyor.